Людям, які мають інвалідність через втрату кінцівок, відтепер не потрібно підтверджувати встановлену групу » Новини Житомира
 
 


Людям, які мають інвалідність через втрату кінцівок, відтепер не потрібно підтверджувати встановлену групу

Автор: news_maker від 12-04-2018, 12:37, переглядів: 718

Людям, які мають інвалідність через втрату кінцівок, відтепер не потрібно підтверджувати встановлену групу

Таке положення передбачено змінами до Закону України "Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні", які вступили в дію 6 квітня. Директор Житомирського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів Ярослав Возний розповів про деякі зміни, внесені до Закону:
"Якщо є незворотні процеси в організмі людини, такі як, наприклад, втрата кінцівок, то не треба постійно підтверджувати групу. Раніше це було щороку. І люди ходили по всім колам пекла. Тепер цю норму зняли. Крім того, багато людей є в пансіонатах навіть і дома – вони не можуть ходити та стояти у чергах. Раніше до них інколи приїжджали. І це було виключення. Тепер це вже стало Законом. Є ще нові правила встановлення інвалідності для всіх учасників АТО. Це для волонтерів, журналістів. При медичному обстеженні встановлюється група, на один щабель більше – навіть до першої групи. Це суттєві зміни. Вони наближають послуги до людей із інвалідністю і дають більш повний соціальних захист".

Окрім того, додатково передбачено, що безстроково встановлюватиметься група інвалідності також особам з інвалідністю, в яких строк переогляду настає після досягнення ними пенсійного віку.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: