Український письменник Василь Шкляр презентував у Житомирі свій новий роман » Новини Житомира
 
 


Український письменник Василь Шкляр презентував у Житомирі свій новий роман

Автор: news_maker від 27-04-2018, 12:10, переглядів: 940

Український письменник Василь Шкляр презентував у Житомирі свій новий роман

Презентація проходила в стінах Житомирського держуніверситету ім. Івана Франка на запрошення історичного факультету. Василь Шкляр розповів про історію написання своїх творів та про людей, які стають прототипами його літературних героїв.
"Я презентував новий свій роман який вже охрестили «бандерівським», називається «Троща». В Житомирі я з ним не був, хоча вже майже всю Україну об’їздив".

"Троща" – це роман про Українську повстанську армію, про перемогу людини над обставинами і над собою. Сам автор каже, що книга написана для того, аби показати світові, що українці не змирилися з режимом, і продовжують боротьбу, як і раніше.
Студенти кажуть, що йти на зустріч із такою цікавою і відомою людиною, як Василь Шкляр, примушувати їх не довелося.
"Люди, які творять, вони надихають. Це цікаво. Якщо в нас є вільний час і ми можемо йти, то ми йдемо. Перший твір – це «Троща» і в ньому подані такі мотиви як те, які ми зараз вже повинні вирішувати. Сьогодні особливо під час україно-російської війни і якщо ми їх зрозуміємо, особливо коли там подано героїв УПА, то ми зрозуміємо помилки наші, які ми вже повинні виправити сьогодні", – поділився своїми думками студент Житомирського держуніверситету ім. І. Франка Олександр Грищенко.

Василь Шкляр – один із найвідоміших сучасних вітчизняних письменників, «батько українського бестселера», володар кількох престижних літературних премій. Лауреат Шевченківської премії (2011). Книги Василя Шкляра перекладено різними мовами – англійською, болгарською, вірменською, шведською, словацькою та російською.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: