Житомиряни мали змогу поспілкуватися з відомим українським письменником » Новини Житомира
 
 


Житомиряни мали змогу поспілкуватися з відомим українським письменником

Автор: news_maker від 13-03-2017, 16:40, переглядів: 839

Житомиряни мали змогу поспілкуватися з відомим українським письменником

Деякі з літературних оглядачів називають цього письменника "батьком українського бестселера", адже книги Василя Шкляра розходяться багатотисячними тиражами. Найбільшу популярність письменнику принесли його романи на історичну тематику, серед яких "Чорний Ворон" – про боротьбу холодноярських повстанців з більшовиками. Також у 2014 році вийшов історичний роман "Маруся" – про юну дівчину з Житомирщини, яка очолила під час національно-визвольних змагань українського народу тисячний повстанський загін, ставши отаманкою Марусею. Їй на той час було лише 16 років:

"Вітаю усіх житомирян та гостей! Знаю, що дехто сюди приїхав із дальніх країв. Я в Житомирі, знаєте, ось це презентую свої книжки вперше. Я навіть написав роман "Маруся" про нашу отаманку та вашу землячку. Минуло кілька років, мене от запросили на фестиваль, з яким я вас теж вітаю. Зараз кожне місто, яке себе шанує, має свій книжковий фестиваль", - розповів Василь Шкляр.

Письменник каже, що після написання роману "Чорний Ворон" його багато хто питав, чи буде він продовжувати історичну тематику творів. Василь Шкляр відповідав, що не планує, але образ 16-річної Олександри Соколовської, яку згодом стали називати Марусею, йому дуже припав до душі:

"Знаєте, мені не вкладалося у голову, як і, мабуть, багатьом, як 16-річне дівча, юна гімназистка, могла очолити тисячний повстанський загін. Усе це візуально, "мемуарно" та на документальному рівні було зрозумілим, але я не відчував цього образу, щоб увійти у нього сповна".

Під час творчого вечора житомиряни цікавилися ставленням письменника до сучасних внутрішньо- та зовнішньополітичних реалій. Після офіційної частини зустрічі усі бажаючі мали змогу придбати книги автора, отримати його автограф та поспілкуватися з ним особисто, пише 103fm.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: