З нагоди святкування Дня Європи 20 травня, на Михайлівській у Житомирі відбувся Фестиваль європейської кухні. Його організатором стали Житомирська міська рада та ГО «Житомирська обласна Асоціація Кулінарів України».
Мета заходу: ознайомити мешканців та гостей Житомира із способом життя, національними стравами і культурою народів країн Європи. Впродовж двох годин на головній пішохідній вулиці міста шеф-кухарі готували на очах житомирян та гостей нашого міста страви національної кухні країн Європейського Союзу.
На Фестивалі було представлено кухні Італії, Іспанії, Франції, Німеччини, Чехії, Польщі, Великобританії, Нідерландів, Словенії, Греції, України, Бельгії.
Учасники фестивалю:
Артур Волинець - шеф-кухар лаунж-ресторану «Барбарис», член ГО Житомирська обласна Асоціація Кулінарів України» , переможець першого чемпіонату з кулінарного мистецтва серед юніорів 2016 місто Київ (золото та срібло), член творчого об’єднання кулінарної спільноти Шеф-груп;
Геннадій Сілко - шеф-кухар ресторану «S.O.M», член ГО «Житомирська обласна Асоціація Кулінарів України, переможець першого чемпіонату з кулінарного мистецтва м. Київ 2016 (дві золоті медалі), найкращий шеф-кухар серед юніорів Житомирської області, володар кубку голови Житомирської обласної державної адміністрації 2016, чотири золотих медалі в першому відкритому Житомирському обласному чемпіонаті з кулінарного мистецтва «Батл Шеф 1.0», переможець другого відкритого Житомирського обласного чемпіонату з кулінарного мистецтва «Батл Шеф 2.0» (три золотих та одна срібна медалі);
Віктор Беляк - шеф-кухар гриль-бару «Плезентвіль», заступник голови ГО «Житомирська обласна Асоціація Кулінарів України» , директор з розвитку новітніх технологій творчого об’єднання кулінарної спільноти «Шеф-груп», тренер збірної Житомирської області з кулінарного мистецтва, володар кубку голови Житомирської обласної державної адміністрації 2016, найкращий шеф-кухар Житомирської області 2016, переможець Першого та Другого відкритих Житомирських обласних чемпіонатів з кулінарного мистецтва (п'ять золотих медалей);
Паоло Брешиа - президент Асоціації підприємців півночі Італії, гастрономічний критик , автор багатьох книг з автентичної кулінарії Італії, суддя міжнародних чемпіонатів з кулінарного мистецтва,почесний член ГО Житомирська обласна Асоціація Кулінарів України;
Ольга Маліновська - шеф-кондитер , член ГО Житомирська обласна Асоціація Кулінарів України , переможиця першого чемпіонату з кулінарного мистецтва серед юніорів м. Київ 2016, переможиця першого та другого відкритих Житомирських обласних чемпіонатів з кулінарного мистецтва «Батл Шеф 1.0, 2.0»;
Дмитро Фіалковський - член ГО Житомирська обласна Асоціація Кулінарів України, гастро-експерт бренду Метро-шеф, телеведучій, міні-шеф-кухар , учасник багатьох майстер-класів, учень шостого класу Житомирської міської гімназії 3;
Юрій Маренков - шеф-кухар комплексу Чудодієво, член ГО Житомирська обласна Асоціація Кулінарів України, спеціаліст з гриль кухні. Артур Подернін - шеф-кухар ресторану Примавера , готелю Рейкарц, член ГО Житомирська обласна Асоціація Кулінарів України, переможець чемпіонату з кулінарного мистецтва серед шеф-кухарів мережі готелів Рейкарц.