На Житомирщині прокуратура оскаржила незаконну процедуру тендерних закупівель на суму 30 млн грн » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині прокуратура оскаржила незаконну процедуру тендерних закупівель на суму 30 млн грн

Автор: news_maker від 27-07-2018, 13:17, переглядів: 565

На Житомирщині прокуратура оскаржила незаконну процедуру тендерних закупівель на суму 30 млн грн

За позовом Новоград-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави судом визнано недійсним рішення тендерного комітету Департаменту праці та соцзахисту населення Новоград-Волинської міськради про визнання переможцем будівельну виробничу компанію та укладений між ними договір про виконання підрядних робіт.

Йдеться про те, що у грудні 2017 року рішенням тендерного комітету Департаменту будівельну кампанію визнано переможцем відкритих торгів, на підставі чого у січні 2018 року укладено договір про виконання робіт з реконструкції будівлі для розміщення центру з надання адмінпослуг «Прозорий офіс» у місті Новоград-Волинському загальною вартістю 29,8 млн грн.

Однак установлено, що пропозиція переможця конкурсу насправді не відповідала вимогам тендерної документації замовника та порушувала норми Закону України «Про публічні закупівлі», а тому підлягала до відхилення. Відтак, є неправомірним і договір будівельного підряду, укладений на підставі незаконного рішення тендерного комітету.

Місцевою прокуратурою заявлено до господарського суду Житомирської області позов, який у повному обсязі задоволено.

Варто додати, що з початку 2018 року органами прокуратури Житомирської області до суду пред’явлено позовів на суму понад 61,8 млн грн. Наразі 9 позовів на суму 39,4 млн грн задоволено. Крім цього, за прокурорськими позовами відповідачами добровільно відшкодовано понад 1 млн грн.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: