У Житомирському районі поліцейські викрили групу крадіїв » Новини Житомира
 
 


У Житомирському районі поліцейські викрили групу крадіїв

Автор: news_maker від 3-08-2018, 13:10, переглядів: 641

У Житомирському районі поліцейські викрили групу крадіїв

Поліцейські встановили причетність групи щонайменше до півтора десятка крадіжок у селах Сінгури, Пряжеві та Волиці Житомирського району. За місцем проживання трьох парубків були проведені санкціоновані обшуки та вилучено частину чужих речей.

Працюючи над заявами жителів кількох сусідніх сіл про крадіжки з новобудов, дільничні офіцери звернули увагу на подібність способів їх вчинення. Як правило, злодії потрапляли до будинків, пошкодивши конструкції металопластикових вікон або зірвавши навісні замки на вхідних дверях. Із приміщень забирали усе цінне – електроінструменти, оргтехніку і навіть продукти харчування, якщо такі були, особливо солодощі.

Так, у ніч з 30 на 31 травня з шкільної їдальні у с. Сінгурах було викрадено торт та 20 кг оселедців. Ці та інші обставини вказували на ймовірність причетності до злочинів місцевих підлітків або молодді.

- У першу чергу поліцейські проводили перевірки серед певної категорії осіб, схильних до подібних правопорушень, - розповів т.в.о. начальника Житомирського відділення поліції Володимир Сокирко. – Водночас звертали увагу і на молодих людей, які ніде не навчаються та не працюють, однак при цьому постійно проводять дозвілля у місцевих барах.

У результаті проведених заходів дільничні офіцери встановили взаємозв’язок між групою парубків віком від 16 до 21 року, які за сукупністю ознак могли б бути причетними до крадіжок.

Відтак у рамках розпочатого за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) ККУ провадження 1 серпня за місцем проживання хлопців були проведені санкціоновані обшуки. Підозри поліцейських підтвердились. У підсобних приміщеннях домогосподарств були виявлені та вилучені викрадені з чужих будинків речі: аудісистеми, пилосмоки, електроінструменти, зварювальні апарати та інше.

Парубки свою причетність до крадіжок визнали. На момент вчинення злочинів двом з них ще не виповнилось і 18 років. Тепер усім трьом загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 6 років. А найстаршому доведеться відповідати ще й за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність (ст.304 ККУ). Законодавство за такі дії визначає покарання від 3 до 7 років ув’язнення.

У Житомирському районі поліцейські викрили групу крадіїв
У Житомирському районі поліцейські викрили групу крадіїв

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: