Подвійне оподаткування земель лісового фонду призведе до банкрутства лісгоспів » Новини Житомира
 
 


Подвійне оподаткування земель лісового фонду призведе до банкрутства лісгоспів

Автор: news_maker від 13-09-2018, 13:44, переглядів: 814

Подвійне оподаткування земель лісового фонду призведе до банкрутства лісгоспів

Депутати Житомирської обласної ради проголосували 12 вересня за звернення до Президента, Прем’єр-Міністра та Голови Верховної Ради стосовно нової поправки до податкового кодексу.

Нова поправка «схована» у Законі України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств», що набрав чинності 16 серпня цього року.

Даним Законом передбачається, так зване, «подвійне» оподаткування земель лісового фонду, податок на лісові землі розподілено на земельний податок та рентну плату; розмір ставки податку на землю встановлюються органами місцевого самоврядування, територіальними громадами в межах 5% від нормативно-грошової оцінки цих земель.

За найскромнішими підрахунками навіть 0,1% такої ставки буде причиною банкрутства для п’ятьох лісгоспів області. А 1% за рік призведе до збитків в понад 30 мільйонів гривень та фактично знищить галузь.

За діючою системою оподаткування на сьогодні вже справляється податок за лісові землі, як складова рентної плати. На основі прийнятої поправки розмір даного податку в залежності від його ставки для деяких лісогосподарських підприємств зросте і перевищить суму доходів, наслідком чого стане їх банкрутство, - вважають депутати і приймають відповідне звернення до керівництва держави.

"Вважаємо, що лісові землі не можна прирівнювати до сільськогосподарських угідь. Такої системи оподаткування, як передбачено даною поправкою, з урахуванням решти податків, що вже сплачуються, немає ні в країнах ЄС, ані в інших розвинених країнах світу.

Нас, як депутатів Житомирської обласної ради непокоять негативні наслідки, викликані впровадженням нового земельного податку для лісових господарств. Тому, відстоюючи насамперед права та інтереси територіальних громад, трудових колективів лісогосподарських підприємств регіону, які успішно працюють, забезпечені достойним рівнем життя та умовами праці, просимо переглянути та скасувати оподаткування лісових земель, яке направлене на розвал лісової галузі України." - йдеться у зверненні.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: