Володимир Дебой із представниками Світового банку обговорили можливості модернізації водоканалу » Новини Житомира
 
 


Володимир Дебой із представниками Світового банку обговорили можливості модернізації водоканалу

Автор: news_maker від 5-02-2013, 16:13, переглядів: 1 729

Володимир Дебой із представниками Світового банку обговорили можливості модернізації водоканалу

5 лютого 2013 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой провів робочу зустріч із представниками Світового банку. Основне питання переговорів – технічне переоснащення та модернізація КП «Житомирводоканал».

«Сьогодні ми зацікавлені у вирішенні питання технічного переоснащення водоканалу, зменшенні його енергозатрат та втрат води. Ми маємо прийняти правильні технічні і технологічні рішення щодо модернізації підприємства», – мовив Володимир Дебой, а також інформував, що нині в Житомирі проходить розробка проекту та техніко-економічне обгрунтування розвитку та модернізації водоканалу. Наступний крок – залучення ефективних інвестицій на зразок фінансових ресурсів, спрямованих на КП «Житомиртеплокомененрго».

Нещодавно під час прямого ефіру на «Союз-ТВ» мер Житомира виступив проти передачі водоканалу у концесію іншим приватним фірмам/особам, аргументуючи це тим, що у такому випадку неминуче підвищення тарифів. Вирішення проблеми Володимир Дебой бачить у залученні коштів на модернізацію підприємства, заміни застарілого обладнання та оновлення водомереж.

Під час переговорів із представниками Світового банку керівник Житомира акцентував, що пріоритетним завданням на найближчі роки є вирішення проблеми погодинної подачі води. Адже через високу енергозатратність, технічну зношеність обладнання уже десятки років Житомир не має цілодобового водопостачання. Це відновити можна лише шляхом модернізації водоканалу, встановлення енергоефективного сучасного обладнання.

Обладнання з очистки води встановлено вже у минулому році: Житомир перший комплексно перейшов на новітню систему очистки води гіпохлоритом натрію. У 2012 році також на рівні Мінрегіонбуду, Шведської водної асоціації підписано меморандум про співпрацю у напрямку модернізації та розвитку водоканалів.

Нагадаємо, Житомир уже співпрацює із ЄБРР, Фондом Е5Р, Північною фінансовою корпорацією НЕФКО у рамках залучення кредитних ресурсів та безповоротних грантових коштів на реалізацію енергоефективних проектів.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: