"Житомирська область працює у звичайному режимі, воєнного стану немає" - Гундич » Новини Житомира
 
 


"Житомирська область працює у звичайному режимі, воєнного стану немає" - Гундич

Автор: news_maker від 30-11-2018, 00:11, переглядів: 607

"Житомирська область працює у звичайному режимі, воєнного стану немає" - Гундич

Житомирська область працює у штатному режимі – введення воєнного стану в Україні на область не розповсюджується. Воєнний стан введений для заходів безпеки і оборони у 10-ти областях країни і населення це не стосується.

Про це, 29 листопада, під час брифінгу сказав голова ОДА Ігор Гундич.

«На Житомирську область введення воєнного стану в Україні абсолютно не впливає. На сьогодні область працює у тому режимі, у якому працювала. Я хотів би заспокоїти жителів області – не потрібно піднімати паніку, тому що один одного можна накрутити до того стану, що почнеш бігти купувати гречку, цукор і інші запаси. Цього робити не потрібно. Навіть у 10-ти областях, де є воєнний стан, він введений, у першу чергу, для заходів безпеки і оборони, і стосується силовиків та військових, а не звичайного населення», – сказав Ігор Гундич.

Керівник області додав, що воєнний стан в Україні не вплине на перші вибори в громадах області.

«Вибори в об’єднаних територіальних громадах, які заплановані на 23 грудня обов’язково відбудуться, тому що наша Житомирська область не входить у перелік областей, де ввели воєнний стан», – додав Ігор Гундич.

На випадок надзвичайних ситуацій в області є резерв коштів, а також змога прийняти людей з інших областей у разі евакуації.

«Воєнний стан мінімально стосуватиметься звичайного населення, якщо не буде відкритого вторгнення Росії. Тому я, як голова обласної адміністрації, не хочу накручувати ситуацію, створювати штаби, раду оборони. Навіть якщо це буде створено, то під грифом "таємно" і про це буде знати обмежене коло осіб. І на населення це не впливає жодним чином», – зазначив Ігор Гундич.

«Завжди є резерви в області на випадок надзвичайних ситуацій. В обласному бюджеті передбачаються на це кошти», – зазначив Ігор Гундич.

За його словами, об’єкти, де можуть у разі воєнних дій перебувати люди, завжди знаходяться у належному стані. Їх перевірка проводиться постійно відповідно до плану, який затверджений головою ОДА.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: