На Житомирщині проведено технічну інвентаризацію 680 захисних споруд цивільного захисту » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині проведено технічну інвентаризацію 680 захисних споруд цивільного захисту

Автор: news_maker від 18-02-2019, 06:11, переглядів: 869

На Житомирщині проведено технічну інвентаризацію 680 захисних споруд цивільного захисту

Такі цифри начальник Управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації Сергій Безносюк оприлюднив на нараді керівного складу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за підсумками роботи області у сфері цивільного захисту у 2018 році.

Приведення захисних споруд цивільного захисту в готовність до використання за призначенням та завершення заходів з їх технічної інвентаризації було одним з найважливіших завдань цивільного захисту області на 2018 рік.

«Усього на обліку перебуває 1134 захисні споруди цивільного захисту: 126 сховищ та 1008 протирадіаційних укриттів. З них 96 (9%) готові до використання за призначенням, 672 (59%) обмежено готові та 366 (32%) не готові. Однак, серед неготових споруд більшість поставлені на облік помилково. Значна їх кількість зруйновані або ж демонтовані. За увесь період проведення заходів з технічної інвентаризації в області проінвентаризовано 680 захисних споруд (60% від їх загальної кількості)», – доповів Сергій Безносюк.

У той же час в Житомирі, Коростені, Бердичеві, Овруцькому, Лугинському, Малинському, Романівському та Коростенському районах заходи з технічної інвентаризації захисних споруд практично завершені на 100%.

Керівництвом області поставлено завдання продовжити ці заходи в поточному році і закінчити проведення технічної інвентеризації захисних споруд, зняти з обліку Фонду захисних споруд безпідставно обліковані протирадіаційні укриття, зруйновані та демонтовані споруди.

Окремо Сергій Безносюк наголосив на проблемі відсутності фахівців з питань цивільного захисту у більшості районних державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Ці завдання наразі покладено на структурні підрозділи та посадових осіб, діяльність яких не пов’язана з виконанням заходів цивільного захисту, а це не відповідає вимогам Постанови КМУ №606.

Також на нараді зазначалося, що торік в області успішно проведено 4 командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту Попільнянської, Любарської, Олевської та Малинської районних ланок територіальної підсистеми. Проведені тренування щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на об’єктах зберігання боєприпасів. Основна увага в рамках цих тренувань звернена на відпрацювання практичних питань оповіщення населення та проведення евакуації в безпечні місця мешканців, які потрапляють в зону можливого враження, особливо мало мобільних груп населення. Відпрацювання подібних питань заплановані і на поточний рік.

Серед інших завдань у сфері цивільного захисту – це проведення в області нової патріотичної гри для молоді «Джура», яка стає все популярнішою в Україні. Натомість змагання-випробування юних рятувальників «Школа безпеки». До її проведення учасників наради закликали активно долучитися і в містах, і в районах області.

На Житомирщині проведено технічну інвентаризацію 680 захисних споруд цивільного захисту

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: