У Житомирі розшуківці затримали братів-«домушників» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі розшуківці затримали братів-«домушників»

Автор: news_maker від 20-05-2019, 09:37, переглядів: 901

У Житомирі розшуківці затримали братів-«домушників»

17 травня в обласному центрі оперативники Управління карного розшуку Житомирщини та розшуківці Коростишівського і Житомирського відділів поліції затримали двох молодиків відразу після вчинення ними чергового злочину. Уже встановлена їх причетність до близько десятка подібних фактів. Досудове розслідування триває.

За словами житомирян, чий будинок було обікрадено, злодії скористались їх відсутністю у денну пору та потрапили у помешкання, пошкодивши металопластикове вікно. Зловмисники перевернули в оселі усе шкереберть і винесли грошові кошти та ювелірні вироби.

– У поточному році ми вже мали аналогічні факти, які були подібні між собою за характером вчинення та деякими іншими ознаками. Вони зареєстровані у Коростишівському та Житомирському районах, а також у самому обласному центрі. Відтак ми працювали над викриттям причетних до крадіжок осіб, - розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Олександр Петрущенко.

Тож обґрунтовано підозрюваними у причетності до вказаного та ще близько десятка подібних фактів є 23-річні брати. Обидва – уродженці Рівненщини, один з яких проживав у Брусилівському районі Житомирщини, інший упродовж кількох останніх місяців тимчасово мешкав в обласному центрі. Раніше брати уже притягувались до кримінальної відповідальності.

Також відомо, що викрадені з чужих будинків речі молодики здебільшого здавали у ломбарди. За місцями їх проживання поліцейські виявили та вилучили низку речових доказів причетності до серії крадіжок.

Обидва молодика були затримані у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Досудове розслідування триває за ч.3 ст.185 (Крадіжка) ККУ. У рамках кримінального провадження затриманих перевіряють на причетність до вчинення інших подібних злочинів на території Житомирщини та обласного центру. Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу.

За чинним законодавством крадіжка, поєднана з проникненням у житло, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

У Житомирі розшуківці затримали братів-«домушників»
У Житомирі розшуківці затримали братів-«домушників»
У Житомирі розшуківці затримали братів-«домушників»

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: