У Житомирі поліцейські виявили схрон з гранатометом » Новини Житомира
 
 


У Житомирі поліцейські виявили схрон з гранатометом

Автор: news_maker від 6-06-2019, 00:09, переглядів: 833

У Житомирі поліцейські виявили схрон з гранатометом

У регіоні працівники поліції проводять низку заходів у рамках оперативно-профілактичних заходів «Зброя», що нині тривають по всій території України. У їх результаті з незаконного обігу вилучають незаконну вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові речовини. Тривають досудові розслідування.

3 червня під час відпрацювання околиць Житомира ювенальні інспектори міського відділу поліції у закинутій недобудові виявили габаритний предмет, обмотаний плівкою та прикритий ганчіркою. Зовні він був схожий на протитанковий гранатомет. За таких обставин на місце події було викликано працівників вибухотехнічної служби ГУНП і слідчо-оперативну групу.

Фахівці ВТС при огляді знахідки встановили, що це зброя армійського зразку РПГ-22, у корпусі якого знаходилась реактивна протитанкова граната. За попередніми висновками, знахідка могла становити небезпеку для людей. Відтак зброю було переміщено за межі Житомира і знищено у спеціально відведеному місці.

Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими пристроями) ККУ. У рамках кримінального провадження поліція з’ясовує походження і належність небезпечної знахідки.

Того ж дня працівники Овруцького відділення поліції провели санкціонований обшук у будинку 39-річного жителя с. Корчівки. За наявними у правоохоронців відомостями, господар міг зберігати у своєму обійсті заборонені небезпечні предмети. У результаті слідчих дій було вилучено ємність із сипучою сумішшю, схожою на порох. Обставини з’ясовуються у ході подальшого досудового розслідування.

Як повідомив начальник Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Олександр Петрущенко, з початку проведення оперативно-профілактичних заходів на Житомирщині з незаконного обігу вилучено до 20 одиниць вогнепальної зброї, понад 700 боєприпасів та більше 2 кг вибухонебезпечних речовин.

Поліція нагадує, що за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Водночас відповідно до ч.3 ст.263 ККУ, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

У Житомирі поліцейські виявили схрон з гранатометом

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: