Українську кухню шанують у всьому світі. Вона відображає культуру нашого народу та характер місцевих жителів. Українські страви містять у собі багато овочів, грибів та м’яса, тому є дуже калорійними і поживними. Також в країні вирощують велику кількість зернових культур, що дозволяє робити багато смачних виробів з борошна. До речі, в Україні випікають дуже смачний хліб, без якого неможливо уявити український стіл. Наприклад,
Бердичівський хлібозавод виготовляє, окрім звичайного хліба, безліч булочок, печива та інших смачних виробів з тіста.
Пропонуємо вашій увазі 5 цікавих страв, які ми радимо приготувати для родини, другої половинки чи просто заради смачного і ситного перекусу:
ХолодецьЦю страву зазвичай подають до свят та особливих подій. Холодець готується довго та його виходить небагато. Втім це дуже смачна та незвична страва. Для приготування холодцю використовують м’ясо птиці і яловичину, іноді також його готують зі свинини. В рецепті повністю відсутній желатин, а виразність смаку підкреслює наявність спецій та часнику.
СирникиПеревага цієї страви полягає у швидкому приготуванні та доступності інгредієнтів. Сирники знайомі багатьом українцям ще з дитинства. Й справді ця страва має довгу історію, її готували ще наші пращури багато десятиліть тому. Сирники гарно смакують зі сметаною та гарячим чаєм. Їх також можна куштувати в холодному вигляді. А подають цю страву, окрім сметани, з солодкими, кислими і навіть гострими соусами.
ДеруниЩе одна дуже проста страва. Готують деруни з тертої картоплі з додаванням яєць, цибулі та часнику. Їх обжарюють на пательні до утворення золотистої скоринки. Є дуже багато рецептів дерунів, іноді їх готують з начинкою (наприклад, грибами, фаршем, або сиром). Технологія приготування цієї смачної страви дуже проста, потрібно натерти сиру картоплю, змішати отриману субстанції з іншими інгредієнтами та обсмажити.
Котлети по-київськиЦя страва має неабияку популярність у всьому світі. Деякі країни навіть присвоюють собі право авторства цього рецепту. Проте ідея загортати шматочок вершкового масла у пташине філе належить саме київському ресторанові. Класичний рецепт приготування котлети по-київськи полягає у використанні відбитого курячого філе з маслом всередині.
ГречаникиЦе доволі молода страва української кухні, основним інгредієнтом якої є гречана крупа, змішана з м’ясним фаршем. Котлети обжарюють на пательні або тушкують у томатному соусі (іноді з додаванням сметани). Гречаники виходять дуже смачними та соковитими. Страва гарно поєднується з овочевими салатами, соусами та гарніром.
Українська кухня дуже різноманітна та багата на кулінарні традиції. В цій статті представлена лише мала частина цікавих рецептів, за якими можна готувати смачні та корисні страви для всієї сім’ї.
«Джерело: hlibinvest.com.ua»