Депутати заборонили продавати котельню, яка забезпечує теплом 25% Житомира » Новини Житомира
 
 


Депутати заборонили продавати котельню, яка забезпечує теплом 25% Житомира

Автор: admin від 11-04-2013, 11:10, переглядів: 1 065

Депутати заборонили продавати котельню, яка забезпечує теплом 25% Житомира

Рішення про заборону відчуження котельні по вул. Жуйка, 12 прийняли 10 квітня 2013 року, депутати Житомирської міської ради.

Нагадаємо, за 10-мільйонним кредитом 2007 року, наданого тоді ще фактично приватному підприємству Житомиртеплокомуненерго, в заставу було поставлено один із найбільших стратегічних об’єктів міста Житомира – котельню по вул. Жуйка, 12, балансовою вартістю в 300 млн.грн.

У 2013 році перед Житомиром постало питання: або погасити кредит, який за ці роки за відсотковими ставками зріс до 15,6 млн.грн., або втратити котельню, що забезпечує теплопостачанням 25% житомирян.

У випадку несплати кредиту котельню було б примусово відчужено із власності громади міста. Таким чином, аби не допустити глобальних для Житомира втрат 10 квітня рішенням міської ради заборонено відчуження даного об’єкту. Проте, погашати кредит 6-річної давності місту доведеться вже незабаром, адже у попередні роки сума отриманих у кредит коштів не погасили ні на копійку.

Міський голова Житомира Володимир Дебой прокоментував цю ситуацію як втрати для міста у будь-якому випадку. Адже зберігши у комунальній власності котельню, Житомиру все одно доведеться погашати майже 16-мільйонний кредит.

«Потрібно буде врегульовувати питання погашення заборгованості за кредитом внаслідок вчинених дій міською радою у 2007-2010 рр. Ми маємо йти на перемови з банком і домовлятися, яким чином ця сума буде погашена. На жаль, міський бюджет вже втратив ці гроші і їх доведеться відшкодовувати», – сказав мер Житомира Володимир Дебой.

Питання законності отримання кредиту для приватного підприємства під заставу котельні, яка перебуває у власності громади міста, нині вивчається у прокуратурі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: