Директор водоканалу розповів про причини здорожчання послуг » Новини Житомира
 
 


Директор водоканалу розповів про причини здорожчання послуг

Автор: news_maker від 10-02-2020, 12:57, переглядів: 1 340

Директор водоканалу розповів про причини здорожчання послуг

У Житомирі зросла вартість тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Починаючи з 5 лютого 2020 року, діючий тариф з ПДВ становить: централізоване водопостачання — 11,724 грн/м³, централізоване водовідведення — 13,680 грн/м³. Про причини здорожчання послуг водопостачання та водовідведення йшлося на брифінгу у міській раді.

Зміна тарифів пов’язана з набуттям чинності постанови НКРЕКП №283 від 4 лютого 2020 про встановлення нових тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Андрій Нікітін, директор КП «Житомирводоканал» показав структуру тарифу за попередні роки і за поточний рік. Відмічено, що у структурі тарифу 2020 року суттєво зросла інвестиційна складова, що входить у структуру тарифу, - з 4 - 5 % до 21 %.

«Хоч будь-яке підвищення тарифу у суспільстві сприймається негативно, в цьому є позитив: ми поступово відходимо від бюджетів і тарифів «проїдання» і починаємо інвестувати в наше підприємство» - відмічає керівник водоканалу.

Говорячи про інвестиційний відсоток, який змінився у структурі тарифу, директор підприємства зауважує, що з 21 % 1/7 – це та частина, яка не стосується Світового банку, а саме: закупка техніки, реконструкція каналізаційних насосних станцій, розробка проектів по водопостачанню. Інша, найбільша ж частина – це обслуговування кредиту Світового банку і відсотків по ньому.

Під час зустрічі керівник підприємства показав, як виглядає тариф у нашому місті у порівнянні з тарифами у Житомирській області, а також в порівнянні з іншими обласними центрами. Відмічено, що у Житомирі найнижчий тариф серед великих міст нашої області. А в порівнянні з іншими обласними центрами Житомир займає 6 місце. Найбільше підвищення тарифів з 5 лютого відбулося у тих обласних центрах, які є учасниками проєктів міських інфраструктур, що фінансуються Світовим банком, як от Кропивницький та Тернопіль.

Отож, здорожчання послуг водопостачання та водовідведення обумовлено насамперед включенням у складову тарифу коштів на повернення кредиту Світовому банку, зростанням рівня заробітної плати працівникам підприємства на 5% та збільшенням витрат на закупівлю реагентів.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: