У Житомирі близько 50 людей годину блокували в’їзд до Епіцентру » Новини Житомира
 
 


У Житомирі близько 50 людей годину блокували в’їзд до Епіцентру

Автор: news_maker від 13-05-2020, 01:18, переглядів: 2 150

У Житомирі близько 50 людей годину блокували в’їзд до Епіцентру

За словами співорганізатора заходу Сергія Тамаріна, люди зібралися 12 травня, аби висловити протест керівництву торговельного закладу бо, на їхню думку, це приміщення побудоване незаконно. І вимагали показати дозвільні документи, повідомляє Суспільне.

"Сьогодні ми підтримали запити багатьох житомирян із приводу того, що житомирський Епіцентр не має жодних підстав для існування. Не сплачуються податки, земельна ділянка не зареєстрована в Держгеокадастрі", - сказав Сергій Тамарін.

За його словами, люди поки що просто зібралися і заблокували в’їзди та виїзди. Аби привернути увагу. А також написали заяву до поліції. Сергій Тамарін розповів, що акція буде безстроковою.

Інший учасник заходу Максим Мелешко сказав, що сам особисто був автором запитів до керівництва закладу із вимогою показати дозвільні документи на будівництво.

"Ми звернулися до управління державного земельного кадастру, до міської ради, до державної архітектурної будівельної інспекції, до екологічної інспекції та інспекції з благоустрою. Відповіді, які ми отримали, нас відверто здивували. Виявилося, що земельна ділянка, яка мала бути в оренді, взагалі не виділялася. Немає також проектної документації. Відсутній і дозвіл на будівництво, і введення приміщення в експлуатацію. Містобудівні умови та обмеження також не надавалися. Отже, ця земельна ділянка зайнята самовільно. За фактом склали адміністративні матеріали. Держгеокадастр передав усі матеріали до правоохоронних органів. Тобто цієї земельної ділянки, яка є комунальною власністю громади міста, юридично не існує", - резюмував Андрій Мелешко.

До протестувальників вийшли представники епіцентру. Технічний директор магазину Андрій Дяченко сказав, що готовий надати документи на будівництво після того, як будуть надіслані письмові запити.

"Люди просять документи на будівництво, на те, що відбувається взагалі з Епіцентром у Житомирі. На мою пропозицію написати письмове звернення, щоб ми дали грунтовну юридичну відповідь, поки що ми чуємо запитання на запитання. На письмові запити на всі звернення, які будуть, ми дамо грунтовну відповідь, яка задовольнить житомирян. З документами буде все гаразд" - сказав Андрій Дяченко.

За словами пресофіцерки нацполіції в облсті Алли Ващенко, під час блокування Епіцентру там працювали поліцейські.

"На даний час тривають перемовини між обома сторонами. Поліція забезпечує правопорядок, стежить за тим, щоб конфлікт не виходив за рамки мирних перемовин. Подія зареєстрована, і за підсумками, її перевірять на предмет правомірності дій. Крім того, у слідчому управлінні нацполіції в області перебуває кримінальне провадження стосовно забудови цього торговельного центру. І нині тривають слідчі експрертизи", - сказала Алла Ващенко.

Протест тривав близько години, після чого працівники «Епіцентру» самостійно прибрали бетонні блоки, які перешкоджали в'їзду. Правоохоронці ж запросили протестувальників поспілкуватися у міському відділі поліції.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: