На першому судовому засіданні справи про загибель 9 працівників ЖТТУ заслухали представників сторін та 1 потерпілого » Новини Житомира
 
 


На першому судовому засіданні справи про загибель 9 працівників ЖТТУ заслухали представників сторін та 1 потерпілого

Автор: news_maker від 28-05-2020, 02:50, переглядів: 1 238

На першому судовому засіданні справи про загибель 9 працівників ЖТТУ заслухали представників сторін та 1 потерпілого

На судовому засіданні 27 травня заслухали представників сторін та одного потерпілого у справі про загибель 9 працівників Житомирського трамвайно-тролейбусного управління. Після 4-годинного засідання розгляд справи перенесли на 11 червня, повідомляє Суспільне.

Потерпілі, які отримали травми в аварії 22 вересня 2019 року, коли 9 працівників житомирського ТТУ загинули та ще 11 травмувалися, не задоволені ходом розслідування.

Ольгу Назарук в ніч з 22 на 23 вересня однією з перших доправили з місця аварії у відділення інтенсивної терапії Новоград-Волинської лікарні.

"Отримала травми хребта. Сім відростків у мене зламані. Дев’ять переламаних ребер було. А ще – рвана рана литки і перелом суглоба. Я й досі поки що кульгаю" - сказала Ольга Назарук.

Попри незадовільний стан здоров'я Ольга Назарук прийшла 27 травня до зали суду.

"9 людей загинуло і 11 травмованих ­- це великий злочин, хоча і ненавмисний. Одна людина винна в цьому. Я вважаю, що потрібно виносити людині вирок", - додала Ольга Назарук.

Водій автоцистерни, яка 22 вересня 2019 року врізалася в автобус з працівниками ТТУ, Анатолій Храновський винним себе не вважає.

"Я ­- учасник дорожньої трагедії, але винним себе не вважаю. Ступінь моєї провини нехай доводить суд і слідство" - каже Анатолій Храновський.

Станом на зараз звинувачують лише водія автоцистерни. З цим рішенням не погоджується адвокат обвинуваченого Сергій Єгоров, який сказав про це 27 травня під час чергового судового засідання по справі.

"Вважаємо, що потрібно встановити, чи всі учасники ДТП дотримувалися вимог правил дорожнього руху України. Причому з’ясувати, чи не було створено аварійної ситуації іншою особою – зокрема, водієм автобуса, який є ще одним учасником ДТП. Також треба з'ясувати, чи міг водій автоцистерни вчасно зреагувати належним чином" - сказав Сергій Єгоров.

"Докази, зібрані під час досудового розслідування, дозволяють нам категорично стверджувати, що в причинному зв’язку з настанням дорожньої пригоди і її наслідками у вигляді смерті та травмування декількох осіб є саме невідповідність дій обвинувачуваного вимогам правил дорожнього руху України. На нашу думку, водії інших транспортних засобів перебували в умовах аварійної ситуації - так сталося, що вони були змушені перебувати в тому місті і в той час" - повідомив Ігор Цьомик, прокурор.

Нагадаємо, 22 вересня 2019 року на трасі Київ-Чоп у Новоград-Волинському районі автоцистерна врізалася в автобус з працівниками Житомирського трамвайно-тролейбусного управління. Автобус з працівниками ТТУ повертався з відпочинку у Карпатах. 9 працівників ТТУ загинули, 11 отримали травми.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: