У Житомирі через брудну воду відтермінували відкриття купального сезону » Новини Житомира
 
 


У Житомирі через брудну воду відтермінували відкриття купального сезону

Автор: news_maker від 2-06-2020, 13:21, переглядів: 1 060

У Житомирі через брудну воду відтермінували відкриття купального сезону

В обласному центрі через брудну воду у водоймах та зниження температури початок купального сезону, який мав стартувати з 1 червня, перенесли. Дата відкриття купального сезону може стати відомою після чергового моніторингу води, запланованого на 3 та 4 червня, повідомляє Суспільне.

Начальник міської рятувальної служби на воді Олександр Радаєв каже, що попри прохолодну погоду і відсутність відпочивальників, рятувальники стежать за територією пляжів у житомирському Гідропарку та перевіряють роботу гучномовця.

"Температура води 12 градусів. Людей, ми бачимо, немає – ні на дорослому, ні на дитячому пляжі. Для того, щоб не було надзвичайної ситуації в зоні відповідальності нашої служби, ми готові і будемо застерігати людей від необачних вчинків і купання у прохолодній воді" - сказав Олександр Радаєв.

Та навіть якби 1 червня температура води була б вищою за 12 градусів, купальний сезон в області все одно не розпочався б, - розповів завідувач відділу обласного лабораторного центру Юрій Лутай.

"Вода у 51 водоймі області не відповідає санітарним нормам і не придатна для того, щоб у ній купатися. Непридатна, в тому числі, і вода у житомирському Гідропарку за трьома показниками: за хімічним та біологічним споживанням кисню і вмістом розчиненого кисню у воді" - повідомив Юрій Лутай.

Наступний моніторинг якості води у водоймах області лабораторний центр проведе 4 та 5 червня, напередодні підвищення температури повітря, яка за прогнозом житомирського гідрометцентру, у суботу може сягнути 25 градусів тепла. Тоді у разі належної якості, води розпочнеться і купальний сезон.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: