Двотаврова балка: де використовується? » Новини Житомира
 
 


Двотаврова балка: де використовується?

Автор: news_maker від 1-07-2020, 22:48, переглядів: 981

Двотаврова балка: де використовується?

Двотаврова балка – це виріб із металу, який має вигляд металевої балки з Н-подібним перетином. Виготовляють її, в основному, з вуглецевого (СТ3СП/ПС5) або низьковуглецевого металу (09Г2С). Однак, різноманітні види металу не є виключенням для виготовлення. Може використовуватися гаряча прокатка, або зварювання.

Двотаври мають високий показник міцності, що переважає прямокутний профіль в сім разів. Крім того, є й маса інших переваг. Це один з найбільш популярних виробів, який використовують для будівництва жорстких конструкцій з серйозним несучим навантаженням, або перекриття габаритних прольотів.

Для чого використовується двотавр?

Двотаври можуть мати різну геометрію полиць: паралельні грані, або грані з нахилом. Обидва типи металопрокату використовуються в найрізноманітніших сферах будівництва. Двотаврова балка з паралельними гранями може використовуватися:

- для будівництва несучої, або опорної конструкції;
- для зведення мосту, перекриття, або іншої інженерної споруди;
- для армування каналізаційного колектора і шахти, різних підземних комунікацій.

Що стосується двотавра з гранями з нахилом, то його використовують в виготовленні станків, машинобудуванні, в серйозному будівництві. Може слугувати швелером на підприємстві.

З великими панелями, блочне, цивільне і промислове будівництва не обходяться без сталевої двотаврової балки. Їх використовують для оформлення перекриття, зведення металоконструкцій колонного типу, побудови мостів і естакад, а також для підвісних шляхів, опор і тому подібного.

Цей вид металопрокату зручно транспортувати і легко монтувати (за допомогою зварювання, кріплення болтами/заклепками). Завдяки високому рівню міцності, жорсткості, а також хорошим показникам надійності, металопрокат заслужив увагу і популярність серед будівельників.

Двотаврова балка: де використовується?


Які бувають двотаврові балки?

Двотаврова балка має тривалий термін служби і підвищену міцність на вигин, яка в 30 разів перевищує міцність інших типів металопрокату аналогічних розмірів. Основне призначення металевого двотавру – прийом і передача навантаження несучих елементів конструкції з метою рівномірного розподілу маси будови по опорній площі.

Балки такого типу є найбільш затребуваними серед фасонного металопрокату. Перед тим, як придбати виріб з металу, покупцеві необхідно точно визначити, де він буде використовуватися. Сталеві балки можна розділити на три основні групи:

- нормальні,
- широкополичні,
- колонні.
- двотаврова балка

Двотаврова балка: де використовується?


На кожному з видів двотаврових балок є позначки в вигляді букв та цифр. Потрібно уважно їх вивчити, щоб правильно підібрати необхідний виріб. У кожної з груп є своє, власне маркування. Буква «Б» означає нормальну, «Ш» позначає широкополичну балку, «К» – колонну. По маркуванню можна розрізнити балки для підвісних шляхів (літера «М»), балки для автомобілебудування та армування шахтних стволів (літера «С»).

Наприклад, варто розглянути одне з таких маркувань: «Балка №30Ш1 ст3 ГОСТ 8239-89». Розшифровується все просто: балка №30, широкополична (літера «Ш»), виготовлена ​​зі сталі 3 ( «ст3»), всі параметри виробу відповідають ГОСТ 8239-89.

Двотаврова балка: де використовується?


Довжина двотавру може складати від 4 до 12 м (в залежності від призначення виробу). Розмір балки важливий, коли є необхідність визначити коефіцієнт кривизни виробу. За ГОСТом значення цього показника не може перевищувати 1/5 значення довжини.

За номером балки можна визначити її умовний розмір: висоту в сантиметрах. Для того, щоб дізнатися товщину металу, ширину полиць певного виду балки, потрібно подивитися ГОСТ, якому вона відповідає. Всі інші характеристики і параметри змінюються залежно від потреб, для яких двотаврова балка буде виготовлятися.

Джерело: http://dialogs.org.ua/vikoristannya-dvotavrovoyi-balki.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: