Музична школа імені Святослава Ріхтера – перший мистецький заклад, що впроваджує освітні програми » Новини Житомира
 
 


Музична школа імені Святослава Ріхтера – перший мистецький заклад, що впроваджує освітні програми

Автор: news_maker від 31-07-2020, 10:34, переглядів: 1 180

Музична школа імені Святослава Ріхтера – перший мистецький заклад, що впроваджує освітні програми

З 1 вересня 2020 року в музичній школі навчатимуться за новими освітніми програмами майже третя частина здобувачів освіти.

Заклад спеціалізованої позашкільної освіти відтепер має назву «Музична школа імені Святослава Ріхтера» Житомирської міської ради. Статут у новій редакції затверджено рішенням 70 сесії Житомирської міської ради.

Зі слів директорки музичної школи Людмили Кочевенко, необхідність прийняття рішення зумовлена змінами структури освітнього процесу та приведенням установчих документів мистецького закладу у відповідність із Законом України «Про освіту».

«З 2018 року музична школа розпочала працювати за освітніми програмами, що впроваджуються Міністерством культури України з 2018 року. Це єдиний мистецький заклад у Житомирі та перший в області, який взяв участь в пілотному проєкті Міністерства культури України з впровадження освітніх програм в освітній процес початкової мистецької освіти», - розповідає про зміни в освітньому процесі школи Людмила Кочевенко.

Зазначимо, що у школі освітній процес здійснюється за трьома підрівнями початкової мистецької освіти: елементарного, середнього (базового) та поглибленого, а також за загальним мистецьким або професійним спрямуванням. Сьогодні основний курс навчання в мистецькій школі триває від 6 до 8 років.

Додамо, що основні засади діяльності мистецьких шкіл визначені Положенням про мистецьку школу Міністерства культури України. Також Концепція сучасної мистецької школи визначає основні засади розвитку початкової мистецької освіти та мистецьких шкіл в умовах освітньої реформи та реформи децентралізації.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: