Жорстокі кривдники: сучасні книги про безсилля та насилля » Новини Житомира
 
 


Жорстокі кривдники: сучасні книги про безсилля та насилля

Автор: news_maker від 11-08-2020, 11:04, переглядів: 1 041

Жорстокі кривдники: сучасні книги про безсилля та насилля

Світ сповнений неприємних сюрпризів у вигляді злочинців та свавільних тиранів. Боляче переживати разом з жертвами насилля їхні страждання, однак пережити такий досвід з кривавою реалістичною книгою корисно, щоб перейнятися співчуттям до тих, хто справді зазнав знущань інших людей.

Книги для поганого настрою

Однією з найстрашніших книг про жорстокість є роман сучасного польського письменника Єжи Косинського «Розфарбований птах». Страхіття війни очима хлопчика жахають! Однак найстрашнішим є усвідомлення того, що не війна сама по собі є жорстокістю, а немилосердне ставлення до чужинців у часи війни. Маленький, ледве смуглявий, хлопчик, батьки котрого переховуються десь далеко, залишається у селі разом з бабусею, переховується там і тримається осторонь людей. Незрозуміло достеменно, хто такий шестирічний Юрек – циганин чи єврей, однак безперечним є одне: він інший. Після втрати бабусі Юрек вирушає на пошуки батьків, проте він навіть не підозрює, наскільки невблаганною буде до нього доля. Навіть не доля. А люди, які траплятимуться на його шляху. Криваві знущання: побої, ґвалтування, жорстокі образи, доведеться перетерпіти тому, хто став маленьким розфарбованим пташенням у зграї бездушних птахів.

Найвідомішою книгою в жанрі любов за примусом є славнозвісний роман клачика англійської літератури Джона Фаулза «The Collector» («Колекціонер»). Головний герой роману Фредерік Клегг, працівник муніципалітету, дрібний клерк, має цікаву пристрасть: колекціонування метеликів. Однак це не єдина пристрасть Фредеріка. Він згорає від жагучого кохання до чарівної Міранди. Однак юнакові важко якимось чином наблизитися до дівчини через замкненність та сором’язливість. Все змінюється, коли Фредерік стає багатим: виграє величезні гроші. Хлопець купує собі маєток, звільняється з ненависної роботи та нарешті може присвятити час тому, щоб отримати найбажаніший екземпляр до своєї колекції. Фредерік викрадає Міранду і бажає, щоб дівчина його покохала чистим почуттям. Пікантності цій історії додає той факт, що чоловіка не цікавлять фізичні стосунки, йому важливо, щоб Міранда стала відданою йому.

Серед книг про психологічне насилля та глибокі травми є не лише художні книги про насильство. Книга «Психологічна травма та шлях до видужання» Джудіт Герман підсумовує дослідження двох десятиліть, пов’язаних з сексуальним насильством, насильством у сім’ї, жорстоким поводженням на війні та політичним терором. Авторка говорить про травми, які виникають від фізичного та психологічного насилля та способи подолання таких травм. Як відродити віру у добро, справедливість та світову гармонію у постраждалих від різних форм насильства, читайте у книзі.

Якщо у вас вже кров холоне в жилах від жорстокого ставлення героїв запропонованих книжок, то ви завжди можете купити сучасну зарубіжну літературу на будь-яку тематику та додати барв у своє життя.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: