Інфраструктурні та енергозберігаючі проекти – територіальним громадам » Новини Житомира
 
 


Інфраструктурні та енергозберігаючі проекти – територіальним громадам

Автор: news_maker від 12-08-2020, 22:13, переглядів: 714

Інфраструктурні та енергозберігаючі проекти – територіальним громадам

У Києві пройшла відеоконференція з впровадження інфраструктурних та енергозберігаючих інноваційних проектів УСПП для об’єднаних територіальних громад. Серед учасників – більше 300 представників з Латвії, Литви та України, а сам захід знайшов підтримку Міністерства розвитку громад та територій України.

Сучасний розвиток економіки і інфраструктури вкрай потребує новітніх технологій. Запаси міцності, напрацьовані ще за радянських часів – великі теплові, каналізаційні централізовані системи тощо – добігають природного кінця. В середовищі соціально відповідальних промисловців і підприємців активно поширюється думка про нову філософію розробки та використання обладнання в цих сферах – воно має бути децентралізованим, зручним, надійним, таким, що може впроваджуватися в малих системах, та головне – екологічно безпечним. Розробляючи нові підходи до надання та споживання вказаних послуг, в УСПП, наприклад, пропонують своїм членам перевірений якісний продукт. Про нього також йшлося на відеоконференції.

Ключовим напрямком стала презентація литовського обладнання Traidenis з біологічної очистки стоків. Його призначено для ефективного очищення комунально-побутових стоків як приватних будинків, так і невеликих міст до 10 тис. жителів. Обладнання виключає потрапляння бруда в ґрунти та водойми, зберігає здоров’я людей. В ЄС давно використовуються модульні системи очищення стічних вод, які не потребують постійного обслуговування, довготривалі у використанні та можуть бути адаптовані під потреби будь-якого об’єкту.

Унікальні технології обігріву, охолодження та зменшення вологості в приміщенні Wasserkabel Baltic представили латвійські партнери. Йдеться про капілярні мати, що можуть бути вмонтовані в різну поверхню та виділяти тепло через інфрачервоне випромінювання. Вони ж працюють за потреби і на охолодження. У контексті їх впровадження є можливість аутсорсингу для українських монтажних бригад чи запуск частини виробництва на українській території, до прикладу – вже готових гіпсокартонних плит чи металевих панелей.

Компанія «Enterprise Ukraine», що об’єднує підприємців –– членів УСПП, презентувала системи знезараження повітря на основі ультрафіолету – рециркулятори повітря. Аналогічні системи вже давно встановлюють в аеропортах, літаках, торгових центрах за кордоном, щоб максимально запобігти поширенню вірусів і бактерій. Повітря, проходячи через рециркулятор, практично повністю очищається від патогенних часток і вірусів. Тут особливо важливий соціальний аспект новації – адже лікарні, торгові зали, ресторани, офіси – повинні повноцінно працювати, а дитячі садки, в перспективі школи і університети – не бути зоною ризику для молоді.

«В УСПП готові всіляко допомагати об’єднаним територіальним громадам – забезпечити участь місцевих підприємців у процесах виробництва, надати сприяння у доставки до споживачів унікальної продукції, поділитися будь-якими інноваційними ідеями», – наголосив президент союзу Анатолій Кінах.

Інфраструктурні та енергозберігаючі проекти – територіальним громадам

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: