Не дивлячись на заборони житомиряни самотужки прорубали ополонку для купання у річці Тетерів » Новини Житомира
 
 


Не дивлячись на заборони житомиряни самотужки прорубали ополонку для купання у річці Тетерів

Автор: news_maker від 19-01-2021, 21:36, переглядів: 1 070

Не дивлячись на заборони житомиряни самотужки прорубали ополонку для купання у річці Тетерів

19 січня у Житомирі, попри заборону масових заходів під час карантину, в гідропарку понад 50 людей пірнали в ополонку з крижаною водою. Ополонку житомиряни прорубали самотужки.

Про це Суспільному розповів заступник директора КП "Парк" Олександр Ковальчук. За його словами, цьогоріч ополонка була не у формі хреста та її не освячували священники:

"У нас тут щодня купаються моржі, то вони тут і ополонку рубають. Вони упродовж року купаються. Купання на Водохреща розпочалося ще вчора увечері, бо вчора святили воду у церквах. Є такі фанати, які приїхали вночі і купалися тут. А наразі тут не посидиш і не посвяткуєш, тому що є офіційна постанова Кабінету Міністрів, що до 24 січня заборонені усі масові заходи, у зв’язку з карантином".

Ополонка, в якій купалися люди на Водохреща, розташована на дорослому пляжі житомирського гідропарку. Температура повітря біля річки становила 19 градусів.

"Я купаюся вже сьомий рік. Сьогодні прийшов купатися, щоб перевірити свою силу духу . І якщо цей іспит пройшов- означає у житті ще не все втрачено. Перепрошую – холодно", – розповів житомирянин Василій Новак.

Житомирянин Павло Александров розповідає, що на свято Водохреща купається восьмий рік поспіль і вважає, що вода допоможе йому змити гріхи:

"Рахую, що омився сьогодні в крижаній воді і всі гріхи змив. У воді тепліше, ніж на березі".

Житомирянин Дмитро каже, що купається з друзями 19 січня, щоб перевірити свою силу духу:

"Ми з хлопцями сьогодні купаємося, бо, мабуть, мізків немає. А, якщо серйозно, то загартовуємося. Перевіряємо свою силу духу. Це якось все у нас на ментальному рівні. Це навіть не стосується віри. А просто ми віримо, що це зможемо".

Лікар рятувальної станції на воді міста Житомир Микола Равва каже, що купання у крижаній воді може зашкодити здоров'ю:

"Народ наш, на жаль, не до кінця розуміє небезпеку захворювання COVID-19, тому продовжує порушувати правила. Приходять на нашу річку Тетерів, вирубали самостійно собі ополонку та в ній купаються. Я, як лікар, вважаю це недопустимим. Згодом деякі з цих людей можуть пошкодувати. Захворіють, а це захворювання дуже небезпечне і несе за собою суворі наслідки. Порада нашим так званим "моржам" – бережіться у цей період".



Не дивлячись на заборони житомиряни самотужки прорубали ополонку для купання у річці Тетерів
Не дивлячись на заборони житомиряни самотужки прорубали ополонку для купання у річці Тетерів

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: