У Житомирі планують встановити 4 інформаційні табло-радари вимірювання швидкості автомобілів » Новини Житомира
 
 


У Житомирі планують встановити 4 інформаційні табло-радари вимірювання швидкості автомобілів

Автор: news_maker від 8-04-2021, 23:22, переглядів: 790

У Житомирі планують встановити 4 інформаційні табло-радари вимірювання швидкості автомобілів

У грудні 2020 року в місті Житомирі на вулиці Шевченка (в обох напрямках руху) поблизу Житомирського екологічного ліцею №24 встановили інформаційні табло з індикаторами вимірювання швидкості автотранспортних засобів.

Інформаційні табло були встановлені за грантові кошти Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH в рамках міжнародного проєкту «TUMI: шлях до школи».

Крім інформаційних табло з індикаторами вимірювання швидкості автотранспортних засобів, в рамках проєкту «TUMI: шлях до школи», у 2020 році проведено 4 велосипедні школи та встановлені велосипедні парковки критого типу у Вересівській загальноосвітній школі, ЗОШ №8, ЗОШ №36 та Житомирському екологічному ліцеї №24. Упродовж квітня-травня 2021 року в рамках проєкту планується завершити будівельні роботи з капітального ремонту засобів організації дорожнього руху (ремонт тротуарів, будівництво острівців безпеки, піднятого пішохідного переходу, нанесення нової дорожньої розмітки тощо) біля згаданих навчальних закладів.

Що стосується встановлених інформаційних табло, то і водії, і пішоходи відзначають їх позитивний вплив на поведінку та відчуття безпеки учасників дорожнього руху.

«За час роботи інформаційних табло, що встановлені на вулиці Шевченка, ми отримали, і продовжуємо отримувати велику кількість позитивних відгуків від мешканців та безпосередньо водіїв. Водії наголошують, що встановлені табло-радари дисциплінують та стимулюють дотримуватися швидкісного режиму. Але особливо приємно, що саме пішоходи відзначають позитивний вплив інформаційних табло на відчуття їх безпеки», - розповідає Аліна Кундіч, координаторка проєкту «TUMI: шлях до школи».

Завдяки позитивним відгукам мешканців і було прийнято рішення закупити додаткові інформаційні табло: «У рамках проєкту ми планували закупити лише два інформаційна табло з індикаторами вимірювання швидкості автотранспортних засобів. Але при перегляді бюджету проєкту ми виявили економію коштів, яка виникла за результатами вже проведених закупівель товарів, робіт і послуг. Ми домовилися з німецькими партнерами про додаткову закупівлю інформаційних табло за зекономлені кошти. При цьому, позитивні відгуки мешканців щодо вже встановлених інформаційних табло стали вирішальним аргументом на користь встановлення в Житомирі ще 4 інформаційних табло. В іншому випадку, ми мали б просто повернути невикористані кошти міжнародним партнерам», - наголошує Борис Пахолюк, директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради.

Станом на 06 квітня 2021 року місця встановлення додаткових 4 інформаційних табло не визначені. Але, враховуючи, цільову аудиторію проєкту (пішоходи та, в першу чергу, діти шкільного віку) потенційні місця будуть обиратися серед локацій навколо навчальних закладів громади.

З пропозиціями щодо визначення місць встановлення інформаційних табло з індикаторами вимірювання швидкості автотранспортних засобів просимо звертатися на адресу комунальної установи «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради на e-mail: [email protected], або за телефоном: +38 (063) 145-72-74.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: