Поблизу житомирської школи №36 будують піднятий пішохідний перехід » Новини Житомира
 
 


Поблизу житомирської школи №36 будують піднятий пішохідний перехід

Автор: news_maker від 25-04-2021, 11:50, переглядів: 1 281

Поблизу житомирської школи №36 будують піднятий пішохідний перехід

У Житомирі розпочали будівництво піднятого пішохідного переходу поблизу 36 школи на вулиці Домбровського. Роботи проводять у рамках загального проєкту "TUMI: шлях до школи". Подібні переходи передбачені ще біля трьох шкіл житомирської ОТГ, повідомляє Суспільне.

Аби потрапити до школи, учням та вчителям доводилося або порушувати правила дорожнього руху, перебігаючи у невстановленому місці, або ж йти до Сінного ринку, а потім звідти повертатися до школи, адже облаштованого пішохідного переходу поблизу закладу не було.

Учениця 36 школи Анна Хижніченко розповіла, що навіть порушуючи правила дорожнього руху, доводилося близько 5 хвилин чекати, щоб водії пропустили.

"За правилами дорожнього руху я маю йти аж до Сінного ринку, щоб перейти дорогу, а це дуже незручно і довго, – каже Анна Хижніченко. – Якщо йти аж до Сінного, то це займає дуже багато часу. У годину пік у нас фіксувалося близько півтисячі автомобілів за півгодини, тому тут дуже небезпечно для наших учнів".

Нині у 36 школі навчається більше півтисячі дітей. Переважна більшість із них кожного ранку або ж порушують правила дорожнього руху, або йдуть понад триста метрів до найближчого переходу.

"Біля кожної школи фактично є пішохідні переходи, але так історично склалося, що біля нашої немає і не було, – каже директорка школи Олена Кулініч. – На мою думку, проєкт "TUMI: шлях до школи" дуже класний, тому що ми привчимо виконувати правила дорожнього руху, які зараз змушені порушувати іноді й самі".

Завершити роботи на об'єкті планують впродовж двох тижнів. Окрім піднятого пішохідного переходу, тут облаштують нову дорожню розмітку та освітлення. За словами директора агенції розвитку міста Бориса Пахолюка, вартість робіт складає 551 тисячу гривень – це кошти надало місту у рамках безповоротної технічної допомоги німецьке товариство:

"Це вартість будівництва піднятого пішохідного переходу з внесенням відповідних змін у схему організації дорожнього руху по вулиці Домбровського, адже, окрім будівництва переходу, є потреба у нанесенні додаткової дорожньої розмітки. Також плануємо встановити додаткове освітлення пішохідного переходу".



Поблизу житомирської школи №36 будують піднятий пішохідний перехід

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: