У Житомир прибув Вифлеємський вогонь миру » Новини Житомира
 
 


У Житомир прибув Вифлеємський вогонь миру

Автор: news_maker від 14-12-2021, 22:21, переглядів: 826


13 грудня у Житомирі представники Укрзалізниці привезли в місто Вифлеємський вогонь миру та передали його українським скаутам з організації "Пласт", які займаються його поширенням.

Про це Суспільному розповіла очільниця житомирського "Пласту" Катерина Лозинська.

Вифлеємський вогонь миру щорічно перед Різдвом запалюють у Віфлеємі. Далі його літаком доставляють у Європу та поширюють у країнах, де діють скаутські організації.

"Ми цей вогонь будемо поширювати у церкви різних конфесій, – каже Катерина Лозинська. – Звичайно, передаємо його також у військові частини, лікарні, сиротинці і всім людям, які цього потребують. Також ми будемо передавати у міську раду, а 19 грудня, коли відбуватиметься запалення ялинки".

Представниця Укрзалізниці Ірина Зубрицька розповіла, що Вифлеємський вогонь миру в Житомир привезли електричкою "Київ – Житомир".

"Машиністами передали лампадку з вогнем. Чергові вокзалу підходили до машиністів та приймали вогонь. У цьому кутку ми прикрасили місце, де люди до 22:00 підходитимуть і матимуть змогу запалити собі цей вогник", – сказала Ірина Зубрицька.

Першою свою лампадку від Вифлеємського вогню миру запалила пластунка Варвара Кашперко.

"Я запалила цей вогник, він символізує мир, любов і єднає усіх людей", – розповіла Варвара.

Пластун Ігор Макарчук кілька років долучається до акції поширення Вифлеємського вогню миру. Хлопець говорить, що цей вогонь люди запалюють та передають з рук в руки у багатьох куточках світу.

"Особисто для мене ця акція є доволі символічною. Не перший рік до неї долучаюся. Для мене особисто вона символізує прихід різдвяних свят та нового року", – сказав Ігор.

Житомиряни матимуть можливість запалити свої лампадки від Вифлеємського вогню миру протягом різдвяних свят.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: