Каструлі: їх класифікація та нюанси вибору » Новини Житомира
 
 


Каструлі: їх класифікація та нюанси вибору

Автор: news_maker від 23-12-2021, 22:52, переглядів: 1 374


Каструлі — обов'язкова річ кухонного набору для ідеальної хазяйки. Цей предмет посуду використовується як для варіння харчових продуктів, так і для гасіння. В умілих руках за допомогою друшляка каструля може перетворитися на пароварку. У сотейниках великих розмірів практично варити равіолі, пельмені, галушки та вареники, адже тісто не злипатиметься. Маленькі каструлі більше підійдуть для приготування різноманітних каш дитині або для розігрівання невеликих порцій їжі. Тому, перед тим, як купити каструлі, треба визначитися з їх призначенням.

Класифікація

За типом матеріалу каструлі діляться на: 

- алюмінієві; 
- виготовлені з нержавіючої сталі; 
- чавунні; 
- жароміцні скляні.

Різновид за типом покриття: емальовані; керамічні; з антипригарним покриттям. 

Каструлі з чавуну 

До переваг чавунних виробів відносяться: 

- висока тепломісткість; 
- довгий термін служби (при правильному догляді); 
- вишуканий смак приготовленої їжі; 
- жаростійкість. 

Слабкою стороною чавуну може бути його нестійкість до кислот. Крім того, чавунні вироби вбирають аромати, можуть заіржавіти, а також мають важку масу. Такий посуд вимагає особливої уваги. Рекомендується періодично прожарювати його на вогні, ретельно вимивати та насухо витирати паперовим рушником або серветкою після використання. 

Каструлі з нержавіючої сталі

Нержавіюча сталь має такі властивості: 

- міцність; 
- миттєво нагріваються, але блюда остигають швидше в порівнянні з керамічним і чавунним посудом; 
- при чищенні йоржиком покриття не псується; 
- вироби легкі; 
- сталь повинна бути з маркуваннями: 08/13, 12/18, 18/10 18/13б (означає процентне відношення нікелю і хрому).

Але крім каструль на кожній кухні потрібні й інші вироби — наприклад, ножі: універсальні, для чистки овочів, риби, для стейка, сиру, видалення кістки з манго, пирога та різки хліба. Ознайомитися з асортиментом пропонує компанія Posudmeister на сайті   https://posudmeister.ua/ua/noji/nozhi-i-nabory-nozhej.

Правильний вибір каструль

При виборі якісної посуди слід дивитися на матеріал виготовлення каструлі та кришки. Також важливо враховувати їх спільність з плитами. Газова або електрична плита підійде для більшості видів каструль. Для чавунних, сталевих і виготовлених з нержавіючої сталі каструль найкращим варіантом для використання є індукційні плити. Також треба враховувати тип зовнішнього покриття, чи підходить виріб для миття в посудомийці.

Замовити та вигідно купити каструлі та інші вироби пропонує інтернет-магазин Posudmeister, який понад 20 років працює на ринку кухонного та столового посуду. Прямі контракти дають можливість запропонувати унікальну ціну, без зайвих накруток. З усіма питаннями треба звертатись до менеджерів — на сайті пропонується контактний номер телефона.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: