Систему оплати проїзду у громадському транспорті Житомира планують удосконалити » Новини Житомира
 
 


Систему оплати проїзду у громадському транспорті Житомира планують удосконалити

Автор: news_maker від 16-02-2022, 23:13, переглядів: 1 017


Відповідне рішення прийняли 16 лютого на черговому засіданні виконавчого комітету. Для покращення надання послуг користувачам електронних квитків затверджено Порядок та Умови проведення конкурсу з визначення суб’єкта господарювання (інвестора) для розвитку автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському громадському транспорті.

«Наразі удосконалюється послуга для користувача громадського транспорту – це транспортний мобільний додаток. Користувач Картки житомирянина, транспортної картки на сайті зможе моніторити всі своїх поїздок та ряд інших функцій», - каже заступник міського голови Олександр Шевчук.

За словами Олександра Шевчука, програмне забезпечення дасть можливість поповнення проїзних карток в будь-якому автоматі самообслуговування і це буде миттєво.

«На сьогодні система працює в режимі офлайн, а можна буде перевести більшість функцій в онлайн. Оскільки у міста є базове наповнення, і вона постійно потребує оновлення програмного забезпечення, тому вирішено краще цю функцію визначити на умовах конкурсу і за рахунок інвестора. І пропрацювати визначення суб’єкта господарювання, який буде інвестувати в оновлення системи, щоб покращити надання послуги у сфері автоматичної оплати проїзду», - зазначає заступник міського голови.

Основні переваги системи АСООП:

- удосконалення функціоналу «Картки Житомирянина»;
- можливість віддаленого поповнення через всі впроваджені платіжні системи;
- оновлення протоколу обміну даними, що дозволить впровадити поповнення існуючих транспортних карток за допомогою банківських продуктів (клієнт банку, банківський мобільний додаток);
- розробка особистого кабінету користувача транспортної карти на вебсайті;
- оновлення наявного та розробка додаткового програмного забезпечення.

Зауважимо, що за неофіційною інформацією вартість утримання системи становила 5% від суми безготівкових платежів включно з комісіями банків. Нова вартість послуг складе до 10%. Згідно даних "Прозорро" комунальному перевізнику ТТУ обслуговування у 2021 році вартувало 1479600 грн., а у 2022 році ця сума зросла до 1,5 млн грн.

Категорія: Транспорт / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: