Перспективи українського ринку нерухомості » Новини Житомира
 
 


Перспективи українського ринку нерухомості

Автор: news_maker від 18-02-2022, 07:43, переглядів: 1 032


Останні кілька років стали справжнім викликом для первинного ринку нерухомості України. Здорожчало будівництво, а з ним і новобудови Житомира, Львова, Києва та інших міст. Попит на квартири спочатку стрімко підвищувався, а потім різко впав, що змусило вітчизняних забудовників шукати нові шляхи приваблення клієнтів. В той самий час будівельні компанії активно впроваджують у свою роботу інновації, які дозволяють зводити якісне житло з меншими витратами. Про перспективи вітчизняного ринку нерухомості та нові технології в будівництві – розповідаємо сьогодні.

Новітній підхід до спорудження квадратних метрів

В останні півтора десятиліття девелопери запозичили зі міжнародної практики чимало вдалих рішень, завдяки яким в експлуатацію вводяться новобудови України світового рівня. Сьогодні будівельні компанії у нашій країні користуються новими технологіями, які допомагають заощаджувати та споруджувати надійне й зручне житло:

- Сонячні батареї. Такі панелі розташовують на дахах житлових комплексів, щоб забезпечити мешканців багатоквартирних будинків як мінімум частиною необхідної їм енергії. Це дозволяє менше залежати від центрального електропостачальника міста та долучитись до справи збереження планети, адже сонячна енергія входить до категорії «зелених».

- Building Information Modeling. Технологія інформаційного моделювання дає можливість оцінити окупність проекту ще на етапі створення макету. Крім того, ця програма допоможе девелорепу оперативно підготувати необхідну для спорудження об’єкту документацію і значно знизити витрати на процес будівництва.
- Застосування дронів. Ці елементи дозволяють отримувати якісні знімки та відео з будь-якої висоти. Вони допомагають компаніям-забудовникам оцінювати масштаби будівництва, знаходити проблемні ділянки тощо. Окремі девелопери використовують дрони з метою безпеки: на великих будівництвах вони несуть цілодобову варту.
- 3D-принтери. Подивитись на комплекси, повністю віддруковані на таких принтерах, поки що можна лише закордоном, адже технологія є однією з найдорожчих у світі. Проте українські забудовники активно використовують подібне устаткування для виготовлення окремих частин будинку.

Спеціалісти впевнені, що з часом український ринок нерухомості стосовно інновацій буде наповнюватись не лише вдалими запозиченнями, а й власними успішними проектами.

Будівельні норми в Україні

Застосування нових технологій, якими б корисними вони не були, не звільняють девелоперів від необхідності послуговуватись у своїй роботі насамперед чинними будівельними нормами. Так, житловий комплекс має бути споруджений за однією з таких технологій:

Монолітна: дає змогу звести монолітний об’єкт з усіма необхідними комунікаціями, зокрема каналізацією, системами опалення, водопостачання, вентиляції та ін.

Панельна: більшість багатоквартирних будинків другої половини минулого століття були збудовані саме із залізобетонних плит. Сьогодні їх замінили сандвіч-панелі, завдяки яким процес спорудження комплексу значно скорочується, адже ЖК з такого будматеріалу збираються як конструктор.

Технологія цегляного спорудження: через високу вартість та порівняно низькі темпи зведення використовується переважно на будівництвах об’єктів на 5-12 поверхів. Такі будинки є надійними й комфортними: якісна цегла майже не пропускає повітря, тому влітку тут прохолодно, а взимку тепло.

Інновації, що спрощують будівництво

Сьогодні майже кожен відповідальний девелопер використовує спеціальну проникну гідроізоляцію. Бетон просочується розчином, який активно проникає в пори будматеріалу й кристалізується. В майбутньому кристали блокуватимуть проникнення вологи всередину, що суттєво збільшить строк експлуатації споруди.

Ще одна інновація, яка лише недавно почала використовуватись компаніями-забудовниками нашої країни – це абсорбція смогу, що дозволяє позбуватись шкідливих речовин, які осідають на поверхні споруди. Її було розроблено в Японії, де проблема смогу стоїть дуже гостро. Технологію активно застосовують у великих містах в усьому світі, а віднедавна – й у Києві.

Щоб зробити арматуру, яку використовують в процесі спорудження ЖК, ще більш витривалою, до неї застосовують спеціальний метод загартовування сталі, який робить металеві прути надпотужними й здатними витримувати майже будь-які навантаження. Крім того, великою популярністю користується так звана незнімна опалубка, без якої неможливо створити монолітні стіни. Однією з головних її переваг є високі темпи будівництва, а також порівняно низька ціна, що дозволяє здешевити споруджене з її допомогою житло.

Усі ці нові методи й технології покликані здешевити процес будівництва для девелопера, а для майбутніх мешканців – спорудити надійне й довговічне житло.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: