У Житомирі відновили роботи з будівництва тролейбусної лінії на Мальованку » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відновили роботи з будівництва тролейбусної лінії на Мальованку

Автор: news_maker від 5-05-2022, 16:41, переглядів: 925


Про це Суспільному розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

За його словами, роботи з будівництва тролейбусної лінії планують завершити до серпня 2022 року.

"Ми відновили роботу з нашою підрядною організацією, – каже Олександр Шевчук. – Європейський банк реконструкції та розвитку погодив нам продовження робіт, підписали додаткову угоду на продовження робіт з будівництва цього об'єкта і з другого травня вже почали працювати. Тут були всі інженерні служби. Погодили встановлення опор. Продовжуємо роботи з будівництва лінії. Термін виконання робіт продовжили до кінця серпня".

За словами Олександра Шевчука, бюджет робіт з будівництва тролейбусної лінії не змінився.

"У нас загальна сума не змінюється в межах існуючого бюджету, – каже Олександр Шевчук. – Це грантові кошти, які ми отримуємо від Європейського банку реконструкції та розвитку на будівництво лінії. Зараз використовуємо з цих коштів тільки авансовий платіж і проплата була лише за матеріали, це третя частина від всієї суми. Загальний бюджет у нас – півтора мільйона євро".

Нині працівники підрядної компанії працюють над встановленням електроопор на розворотному кільці поблизу взуттєвої фабрики на Мальованці.

"Ще до війни виконали роботи з закладення кабельних ліній, – каже представник компанії підрядника Максим Гацула. – Нині виконуємо велику ділянку робіт з монтажу опорної частини. Сьогодні робитимемо монтаж опор. Роботи обов'язково будуть завершені, хіба що війна нам заважатиме, але ми мобілізували всі сили для подальшої роботи".

Житомирянка Неля Любарець, яка працює на Мальованці, каже, що тролейбусний маршрут у цей мікрорайон необхідний, адже зараз є лише маршрутне сполучення з центром міста.

"Дуже позитивно ставимося до будівництва тролейбусної лінії, всім приємно, що всі працюють, всі радіють, – каже Неля Любарець. – Мальованка давно цього чекала. Нам обіцяли це ще до Нового року, але не трапилося. По всьому місту жителі можуть добратися будь-куди комунальним транспортом, а на Мальованці немає такої можливості. Тепер всі пенсіонери та інваліди радіють, це – добра справа".





Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: