Найчастіші поломки пральних машин і як їх усунути » Новини Житомира
 
 


Найчастіші поломки пральних машин і як їх усунути

Автор: news_maker від 25-06-2022, 11:24, переглядів: 762


Пральні машини з 20-го століття допомагають по господарству, в рази полегшують клопітке та трудомістке завдання прання білизни. Сьогодні такий вид великої побутової техніки зустрічається у кожному будинку. І якщо раніше навіть віджимання в машинці був дивиною, то в наші дні виробники пропонують моделі з різним набором опцій і широкими функціональними можливостями.

Однак, з настанням різноманітності, сантехнік став більш різноплановим спеціалістом і його обов'язки можуть включати як питання підключення пралок, так і не значних поломок які з ними зв’язані.  У більшості випадків, вихід з ладу здатний виправити тільки фахівець, який розуміється на ремонті пральних машин і це вже буде більш спеціалізований майстер. Є й такі проблеми, з якими можна впоратися самостійно. Про них ми й поговоримо сьогодні.

Виправляємо найпопулярніші поломки

Сервісні центри та майстри з ремонту пральних машин сервісу Кабанчик зазначають, що у поломок техніки теж є своя статистика. На які проблеми найчастіше скаржаться люди, і як їх виправити?

Протікає люк

Вода, що капає, при закритому люку не рідкісна проблема. Помітивши калюжу під машиною, не варто панікувати. Іноді протікання може бути обумовлено великою кількістю піни. У такому разі, текти може не щоразу, а, наприклад, при пранні тюлі, штор, інших легких тканин. Виключивши згаданий вище фактор, необхідно перевірити:

- ймовірність прориву патрубка;
- прокладку на шлангу, що підводить;
- манжет люка.

Головне завдання – знайти причину і виправити ситуацію. Коштують нові елементи дешево. При освоєнні кількох уроків у ремонті, які легко знайти на просторах інтернету, можливо самостійно зробити заміну.

Залишається вода в барабані

Цикл прання завершено, відкриваєте люк, у барабані залишилася вода? Зверніть увагу на стан фільтра. Чистити його потрібно систематично, інакше це загрожує поганим відведенням води і серйознішою проблемою - виходом з ладу зливного насоса. Слід звернути увагу на якість води:

- чиста. Причина у маршруті підключення до трубопроводу;
- брудна. Можливо забитий зливний насос, необхідне чищення патрубка, равлика, приєднаного до нього.

Почистити фільтр пральної машини своїми руками простіше, ніж зливний насос, але набравшись терпіння та відповідних знань, цілком можливо.

Відсутня подача води

При натисканні кнопки запуску вода не надходить у машину і цикл прання не стартує. Якщо причина не у водопроводі та перекритому крані, тоді:

- слід перевірити шланг, що подає, на відсутність непрохідностей — засорів, що забивають систему;
- виключити поломку впускного фільтра.

Достатньо вилучити зазначені елементи, прочистити чи замінити. Якщо подача води не відновилася, причина може бути у програмній складовій. Для діагностики та налаштування програми, яка нерідко стає причиною збою в роботі пральної машини, без кваліфікованого майстра не обійтися.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: