У центрі Житомира планують прибрати стихійне сміттєзвалище » Новини Житомира
 
 


У центрі Житомира планують прибрати стихійне сміттєзвалище

Автор: news_maker від 15-08-2022, 21:10, переглядів: 2 574


У Житомирі міське комунальне автотранспортне підприємство 0628 оголосило тендер на прибирання схилів поблизу вулиці Басейної. Площа забрудненої території – близько півтора гектара.

Про це Суспільному розповів головний інженер підприємства Андрій Кудак.

За його словами, стихійне сміттєзвалище у центрі Житомира з'явилося понад 20 років тому. Відтоді забруднені схили прибирали лише волонтери.

"Воно починається за ринком "Подол" і закінчується яром за Подільською церквою, саме виходом на вулицю Млинову, – каже Андрій Кудак. – В основному воно все на схилах біля ринку і навпроти нього. Скиди робили мешканці, які тут проживають, бо тут таке місце, куди транспорт не заїде. Фактично ці схили наполовину складаються зі сміття".

За словами Андрія Кудака, на ліквідацію несанкціонованого сміттєзвалища підприємство витратить 375 тисяч гривень.

"Оцінювали два роки тому в 230 тисяч гривень, – каже Андрій Кудак. – Але зросла вартість і паливно-мастильних матеріалів, і техніки. Зважаючи на погодні умови, і на те, що дуже велика рослинність, до робіт можна приступити не раніше листопада та виконувати їх до квітня".

Лариса мешкає поблизу сміттєзвалища. Каже, що влітку вона та сусіди відчувають неприємний запах. Хоча хто виносить сміття на схили – не знає.

"Буває запах такий неприємний з того яру, – каже Лариса. – Можливо, через те, що там є смітник, який часто не вивозять".

Екологиня Наталія Бордюг каже, що після прибирання ґрунти на місці сміттєзвалища відновляться приблизно за 10 років.

"На стихійні сміттєзвалища викидається все, що завгодно, – каже Наталія Бордюг. – Це і пластик, і органіка, і будівельне сміття. Плюс на багатьох стихійних сміттєзвалищах є і люмінісцентні лампи, і ртутні лампи. Оце, що накопичилося роками сміття, ідуть дощі і нашаровується інший ґрунт. Щоб його очистити, треба підняти ґрунт".

Стихійне сміттєзвалище у центрі міста почнуть прибирати у листопаді цього року.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: