Світло в приватному будинку: як провести та облаштувати електромережу
 
 


Світло в приватному будинку: як провести та облаштувати електромережу

Автор: news_maker від 30-08-2022, 12:28, переглядів: 1 227


Без світла у сучасному ритмі обійтися складно. Жителям Рівного, які купують приватні будинки, варто серйозно підійти до питання енергозабезпечення свого житла. Розглянемо нюанси правильного проектування та облаштування мережі, яка буде зручна для всіх мешканців і прослужить довго та без нарікань.

Грамотне планування



Внутрішня проводка повинна складатися з десяти та більше контурів. Це дозволить уникнути припинення функціонування будь-якого з них при аварійних ситуаціях. Варто врахувати, що електроплиту, в'їзні ворота та інші струмоприймачі великої потужності слід розташовувати на окремому контурі.

При плануванні треба заздалегідь потурбуватися про позаштатні ситуації. Щоб убезпечити свої побутові прилади при відключеннях світла, варто придбати безперебійник напруги. Така техніка після неполадок або повного вимкнення електрики переходить на роботу від акумулятора. Це дозволить забезпечити живлення пристроїв та уникнути їх поломок.

На етапі планування треба вказати на схемі місця для встановлення:

- розеток;
- розподільних коробок;
- вимикачів;
- освітлювальних пристроїв;
- потужних побутових приладів;
- електрощита.

При виборі цих пристроїв варто враховувати задуманий дизайн приміщення. Ознайомившись з асортиментом товарів на allo.ua у Рівному, можна підібрати модель, що підходить під інтер'єр.

Загальні правила облаштування електромережі



При прокладанні проводки важливо враховувати особистий комфорт. Біля двоспального ліжка краще монтувати дві розетки. Вимикачі мають бути розташовані на висоті 80–90 см від підлоги.

Монтаж проводки здійснюється двома основними методами:

1. Під штукатуркою. В цьому випадку застосовуються монтажні трубки, які кріпляться до необробленої стіни. Після накладання штукатурки в них простягається потрібна кількість дротів, а в завершенні встановлюються розетки та вимикачі.
2. На поверхні стіни. Для цього використовуються трубки або спеціальні затискачі. Цей метод часто застосовують при облаштуванні мережі в дерев'яних будинках.

Усі металеві розетки та предмети, пов'язані з електролініями, слід обов'язково заземляти. Це необхідно для безпеки людини при позаштатних ситуаціях.

На ділянці підходу електрики до будинку облаштовується щиток. До нього з одного боку підходить вуличний кабель, а з іншого – проводка від усіх груп внутрішніх споживачів. Можна облаштувати 2 електрощити. Перший встановлюється зовні. У нього вбудовують загальний пристрій захисного відключення, лічильник і рубильник. Другий електрощит відповідає за внутрішню розводку і монтується в приміщенні.

Проведення світла в приватний будинок – необхідність, що потребує серйозного підходу. Використовуючи рекомендації, можна спроектувати та облаштувати електромережу, яка буде комфортна і безпечна для усіх мешканців.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: