Як правильно обрати електричну зубну щітку? Поради, рекомендації » Новини Житомира
 
 


Як правильно обрати електричну зубну щітку? Поради, рекомендації

Автор: news_maker від 26-11-2022, 20:06, переглядів: 770


Електрична зубна щітка – це досить недорогий та ефективний засіб для гігієни зубів в домашніх умовах. Вона ефективно видаляє зубний наліт, запобігає утворенню зубного каменю та запалення ясен. При цьому електрощітка не руйнує зубну емаль, встановлені пломби та не пошкоджує зуби. Така щітка здатна здійснювати кілька тисяч рухів за хвилину, очищуючи зуби так, як це не зможе зробити традиційна зубна щітка.

Працюють електричні щітки від акумулятора або батарейок - перший варіант краще, тому що вам не потрібно буде постійно міняти батарейки. Недовгого заряджання цілком вистачає, щоб без проблем почистити зуби. Моторчик, вбудований у щітку, надає руху насадці зі щетинками, забезпечуючи очищаючі рухи. Завдяки вбудованому таймеру тривалість процедури контролює сам прилад.

Переваги електричних зубних щіток



У електричних зубних щіток є безліч переваг перед класичними щітками:

- якісний догляд за ротовою порожниною, який не можуть забезпечити звичайні щітки;
- ретельне чищення проміжків між зубами;
- якісне видалення зубного нальоту;
- наявність режимів різної інтенсивності;
- наявність таймера;
- профілактика кровоточивості ясен;
- наявність датчика тиску, що запобігає пошкодженню емалі;
- можливість для всієї родини використовувати одну щітку (із різними насадками).

Види електричних зубних щіток за принципом роботи



Обираючи щітку, потрібно знати, що за принципом дії вони поділяються на три види:

1. Механічні. Складаються з тримача і насадки з круглою головкою, що обертається. Залежно від моделі частота обертання головки і жорсткість щетинок у такої зубної щітки може бути різною. Також вона може бути оснащена додатковими функціями – таймер, режими чищення, підсвічування тощо. Механічна щітка проста у використанні, недорога та досить ефективна.

2. Звукові. Очищують зубну емаль за рахунок дії звукових хвиль, їх голівка не рухається, а вібрує. Під впливом звукових коливань із зубної пасти, води та повітря утворюється рясна піна, яка проникає у проміжки між зубами та добре очищує їх від нальоту. Такий пристрій добре підійде людям, які мають брекети, коронки, вініри. Делікатність чищення дозволяє покращити кровообіг у яснах та зміцнити їх.

3. Ультразвукові. Найсучасніші моделі зубних щіток, принцип дії яких заснований на високій дії звукових хвиль, що приводять у рух щетинки. Ультразвукові електрощітки ефективно очищують міжзубні проміжки, видаляють наліт та зубний камінь.

Як обрати електричну зубну щітку?



Щоб правильно обрати електричну зубну щітку, слід звернути увагу на такі характеристики:

- Форма насадки. Форма головки може бути круглою або витягнутою. Довга насадка при чищенні охоплює одразу кілька зубів і два проміжки, кругла - повністю один зуб.
- Ступінь жорсткості ворсинок. За рівнем жорсткості щітки можуть бути м'які, середні та жорсткі. Вибір залежить від потреби. Щітки з м'якими ворсинками використовуються для чищення чутливих зубів, підходять для дітей. Щітки середньої жорсткості є універсальними, вони підходять для повсякденного використання підліткам та дорослим. Щітки з жорсткими щетинками використовуються періодично для проведення відбілювання зубів або для чищення зубних протезів.
- Технологія чищення. Може бути зворотно-поступовою або виметаючою, обидві дуже ретельно чистять.
- Додаткові функції. Таймер, індикатор заряду акумулятора, індикація стану насадки – все це робить користування щіткою комфортнішим. Але це також впливає на ціну. Чим більше функцій – тим вища вартість пристрою. Тому, якщо у вас обмежений бюджет, можливо, є сенс купити щітку з мінімальним набором функцій.

Підсумок



Враховуючи величезну користь електрощітки для здоров'я ротової порожнини, її купівля дуже доцільна. Така щітка допоможе підтримувати здоров'я зубів та ясен без особливих зусиль. При покупці електрощітки рекомендується віддавати перевагу засобам від відомих брендів, оскільки вони якісніші і довговічніші. Це може бути продукція таких фірм-виробників, наприклад, як Bkit, Luna, SeaGo, Xiaomi та інші.

За матеріалами https://igadgetsmart.com/

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: