Георгію Мокрицькому посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин міста Житомира» » Новини Житомира
 
 


Георгію Мокрицькому посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин міста Житомира»

Автор: news_maker від 15-12-2022, 20:29, переглядів: 2 049


15 грудня депутати проголосували за присвоєння Георгію Мокрицькому звання «Почесний громадянин міста Житомира» (посмертно) та за нагородження Аркадія Маргуліса відзнакою «За заслуги перед містом Житомиром I ступеня».

Георгій Мокрицький — історик-краєзнавець, літератор, публіцист, видавець, фотохудожник, історик архітектури. Був заслуженим журналістом України, членом Національної спілки журналістів України, членом Національної Спілки архітекторів України, головою Житомирської організації Українського Товариства охорони пам’яток історії та культури.

«Від друзів, колег та родини Георгія Павловича щиро вдячні за таку шану. Хочу сказати, що шана не тільки того, що він робив як краєзнавець, як історик, це шана всім тим людям, які працювали з ним.

26 грудня річниця смерті Георгія Мокрицького. О 10 год на цвинтарі збираються друзі.

28 січня 2023 року міській бібліотеці на вул. Хлібній, 26, в день народження Георгія Мокрицького, передадуть науково-історичну краєзнавчу бібліотеку Мокрицького, це той спадок, який він залишив нашому місту», — сказав голова Житомирської обласної організації Українського Товариства охорони пам’яток історії та культури Сергій Намєснік.

Аркадій Маргуліс — директор благодійного фонду «Хлібний дім». Сьогодні за підтримки фонду функціонує 25 їдалень, де харчуються малозабезпечені люди, чотири з них у м. Житомирі, які забезпечують обідами 350 чоловік. Фонд опікується вимушеними переселенцями, дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. З початку повномасштабного вторгнення «Хлібний дім» постійно надає підтримку територіальній громаді.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: