Житомир має намір стати кліматично нейтральним до 2050 року » Новини Житомира
 
 


Житомир має намір стати кліматично нейтральним до 2050 року

Автор: news_maker від 15-12-2022, 21:52, переглядів: 2 131


Відповідне рішення «Про приєднання до європейської ініціативи «Угода мерів – Схід» було прийняте 15 грудня на 24-й сесії Житомирської міської ради. Відтак, до 2050 року Житомир має намір стати кліматично нейтральною громадою з проміжною ціллю зменшення викидів парникових газів на 35% до 2030 року, а також зобов’язується впроваджувати заходи по адаптації громади до зміни клімату.

«Сьогодні Житомир продовжує співпрацю з європейською ініціативою «Угода мерів», оскільки досягнення кліматичної нейтральності та збільшення частки відновлюваних джерел енергії в енергобалансі було і залишається одним з пріоритетів розвитку нашої громади. російські терористичні атаки на об’єкти енергосистеми України не змінять нашого курсу на декарбонізацію та сталий розвиток громади на основі чистих джерел енергії», - зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, що місто Житомир долучилося до європейської ініціативи «Угода мерів» у 2012 році, взявши на себе добровільні зобов’язання зменшити викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року. За результатами звіту з виконання Плану дій сталого енергетичного розвитку Житомира за період 2015-2020 роки у 2020 році зменшення викидів парникових газів у визначених секторах базового кадастру викидів склало 36,1% порівняно з базовим 2010 роком.

«Наступним кроком на виконання умов участі в «Угода мерів-Схід» буде затвердження на сесії міської ради стратегічного документу – «План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату Житомирської міської територіальної громади до 2050 року». Маючи політично визначені пріоритети та сформований стратегічний документ громади (ПДСЕРК) наша громада матиме змогу залучати додаткові позабюджетні ресурси (грантові, кредитні та кошти програм міжнародної технічної допомоги) для розвитку та модернізації міської інфраструктури та адаптації до зміни клімату»,- каже Вікторія Сичова, директорка департаменту економічного розвитку міської ради.

Довідково. «Угода мерів» (Covenant of Mayors) – це найбільший у світі рух за збереження клімату та енергії на місцевому рівні. Європейська ініціатива «Угода мерів» об’єднує тисячі місцевих органів влади, які добровільно взяли на себе зобов’язання по досягненню кліматичних і енергетичних цілей ЄС. Підписанти зобов’язуються вжити заходів для досягнення мети скорочення викидів парникових газів в ЄС мінімум на 40% до 2030 року і виробити спільний підхід до вирішення проблеми пом’якшення наслідків зміни клімату та адаптації до них, боротися з енергетичною бідністю.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: