Відновлювати роботу єдиного трамвайного маршруту у Житомирі поки не планують » Новини Житомира
 
 


Відновлювати роботу єдиного трамвайного маршруту у Житомирі поки не планують

Автор: news_maker від 21-01-2023, 08:11, переглядів: 1 337


Через дефіцит електроенергії трамваї у Житомирі поки що не їздитимуть.

Про це Суспільному розповів в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міськради Микола Єрмаков.

За його словами, була створена робоча група щодо роботи міського електротранспорту в умовах воєнного стану. За висновками членів робочої групи, наразі випусти трамваї на лінію немає можливості.

Якщо запустити роботу трамваю, тоді можуть траплятися перебої з електрикою у помешканнях містян та на підприємствах, кажуть в "Житомиробленерго".

"Потужність одного трамваю – від 35 до 40 кіловат, залежно від пори року. У трамваях також є опалення і воно електричне. Отже, 40 кіловат – один трамвай. Враховуючи, що на квартиру потрібно близько 5 кіловат потужності, то можете порахувати самі: або їде трамвай, або у квартирі немає електропостачання", – говорить директор з експлуатації електричних мереж "Житомиробленерго" Олександр Шибистюк.

Рух трамваїв у Житомирі зупинили 16 грудня 2022 року. Працівники ТТУ провели техогляд та поставили їх на зберігання. Водіїв трамваїв та слюсарів перевели на простій. За словами начальника Житомирського ТТУ Сергія Лазарєва, вони отримують близько 70% своєї звичайної заробітної плати.

"Обладнання зіпсується, адже вологість і порушується ізоляція. Разом з тим, перед виїздом на лінію в тестових прогонах двигуни нагріваються і параметри ізоляції приходять до норми. Що стосується трамвайних колій, то їх заносить піском, брудом. Але наша служба колій, можливо, ви бачили, вона працює. Хоча трамваї і не їздять містом, але служба колій працює, вичищають колії", – каже очільник ТТУ.

Якщо рух трамваїв вирішать поновити, то технічний стан вагонів спочатку тестуватимуть, а потім вони будуть виїжджати для перевезення пасажирів.

Також, варто зауважити, що не зважаючи на дефіцит електроенергії на маршрутах нещодавно почали працювати старі тролейбуси ЗіУ, які споживають на 30% більше електроенергії ніж нові.

Категорія: Транспорт / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: