Мотивація персоналу: чому вона важлива
 
 


Як підвищити мотивацію персоналу?

Автор: news_maker від 15-02-2023, 21:57, переглядів: 417


Керуйтесь баченням



Кожен хоче знати, що його зусилля ведуть до чогось. Які проміжні цілі на квартал? Чи чекати на прибуток? Що взагалі робити далі? Як у нинішній ситуації має успіх для компанії? Переконайтеся, що бачення майбутнього зрозуміло настільки, наскільки це можливо. Особливо у важкі часи — розуміння, що завтра буде хоча б на роботі, стало дуже важливим ще під час пандемії, що вже говорити про ситуацію, коли ранок практично кожної людини в Росії починається з нескінченного думскролінгу і спроб дізнатися, що ще трапилося в країні. Тому дайте співробітникам стабільність та підтримку.

В Україні лідером з вирішення кадрових питань є HR провайдер Rost Group. Детальніше з компанією можна ознайомитись за посиланням https://rostoutsourcing.com/

Переконайтеся, що всі розуміють «чому»



Ваші співробітники знатимуть, що потрібно зробити, але вам треба пояснити далі; вам потрібно повідомити «чому» кожну задачу. Чому це [підставте вашу стратегічну мету] - спільна місія компанії. Якщо кожен знає, як його індивідуальні дії можуть сприяти досягненню спільної мети компанії, це дає таку необхідну мотивацію навіть для найпростішого завдання.

Ставте часті та чіткі цілі



Очевидно, що у вас є великі цілі, яких ви хочете досягти як компанія, але саме дрібніші цілі є ключем до мотивації. Всі невеликі рубежі та завдання повинні доповнювати загальну мету, але поділ глобального на більш досяжні частини здається менш обтяжливим. Якщо співробітники часто досягають цілей, почуття задоволення зростає і буде відмінним мотиватором для переходу до наступного набору цілей.

Відзначайте та заохочуйте відмінну роботу



Співробітники повинні знати, що їхні керівники цінують їхню важку роботу. Заслужене визнання підвищує як самооцінку, а й ентузіазм, і командний дух.

Платформа визнання (її можна зробити самостійно, що нескладно для айтішників, можна скористатися будь-яким із HR-додатків для підвищення мотивації) - це ефективний інструмент для заохочення зіркових виконавців, які втілюють цінності вашої компанії. Важливо підтримувати співробітників цілий рік за допомогою командоутворювальних вправ, планів підвищення добробуту та програм EAP. Проте для особливих випадків, таких як 10-річний ювілей роботи або працівник місяця, ми рекомендуємо піти ще далі і винагородити ваші команди. Винагорода не обов'язково має бути грошовою, це може бути жест, наприклад вихідний день. Винагороди особливо добре сприяють мотивації та задоволеності роботою. Тому, якщо ви хочете спонукати своїх співробітників зробити все можливе, виправдайте їхні зусилля подарунком чи продуманою дією.

Надайте своїй команді автономію



Час дорогоцінний. Тому, коли ми не відчуваємо контролю над своїм часом та енергією, рівень мотивації може справді впасти. Надання деяких елементів свободи на робочому місці, чи то гнучкий графік роботи, чи необмежена відпустка, демонструє довіру керівників до співробітників. Це додає мотивації, оскільки задоволення від добре виконаної роботи приходить із відчуттям, що співробітники контролюють ситуацію та працюють на своїх умовах.

Створіть сприятливу робочу атмосферу



Ніхто не хоче щодня сидіти в похмурому офісі та відчайдушно чекати на повернення додому. Якщо робочі місця створюють дружню культуру, з зонами для відпочинку та ігор, співробітники з нетерпінням чекатимуть на вихід на роботу. Тут важлива приказка «дбайливо працюй, старанно відпочивай» (ні, не «справі час, потісі година»: все має бути рівномірно). Оскільки мотивація і настрій йдуть пліч-о-пліч, поганий настрій може вплинути на здатність концентруватися і знизити почуття енергії на робочому місці.

Пропонуйте вражаючі переваги



Змусіть всіх відчувати, що вони працюють у кращому місці, де вони можуть бути. Пропозиція пільг та привілеїв співробітникам, таких як підписка на стрімінгові платформи, оплата частини суми за приставку та додаткових пільг, спрямованих на покращення життя ваших співробітників як на роботі, так і поза нею, допомагає підвищити настрій та почуття лояльності до компанії.

Заохочуйте командну роботу



Співпраця між командами у компанії дозволяє розвивати ідеї далі. Робота з людьми з різними наборами навичок, у свою чергу, призведе до інноваційних результатів. У командах сила полягає в кількості, і будь-хто, хто відчуває брак мотивації, повинен отримати підтримку від оточуючих.

Створіть кар'єрний шлях



Ніхто не хоче довго стати статичним. Ми всі хочемо знати, що ми кудись ідемо, і можемо зосередитись на наступному кроці. Запитайте співробітників, чого вони хочуть від своєї кар'єри, та розкажіть, що їм потрібно зробити, щоб цього досягти. Проводьте бесіди про кар'єрне зростання з членами команди, щоб розробити кар'єрний шлях; це допоможе створити прагнення перейти до наступного етапу і відчути, що їх чекає довгий і продуктивний шлях у компанії.

Підтримуйте благополуччя співробітників



Коли організації впроваджують стратегії мотивації, вони часто упускають з уваги благополуччя. Немає жодних сумнівів у тому, що використання нагород як стимул є відмінним мотиватором. Однак, якщо співробітник почувається втомленим або пригніченим, він не зможе виконати свою роботу якнайкраще, як би сильно він не намагався.

Всебічний підхід до благополуччя або стратегія wellbeing – значний крок до запобігання плинності кадрів та вигоряння співробітників, тому турбота про психічне, емоційне та фізичне здоров'я ваших команд – чудовий спосіб зберегти їх здоровими, щасливими та на вершині своєї гри.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: