Через черговий удар по інфраструктурі Житомира недостатньо потужності для роботи електротранспорту » Новини Житомира
 
 


Через черговий удар по інфраструктурі Житомира недостатньо потужності для роботи електротранспорту

Автор: news_maker від 9-03-2023, 08:13, переглядів: 187


Вночі 09 березня ворог завдав удару по Житомиру «шахедами», поціливши у підстанцію. Внаслідок цього місто лишилося без світла і води.

Про це повідомляє у зверненні Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Добрий ранок, сильні люди вільного міста. Добрий чи недобрий… Тому що ми зранку побачили, що нема води в кранах, у більшості будинків нема електроенергії. І це після нічного удару по Житомиру шахедами. Добре, тому що ніхто не постраждав. Це попередня інформація, слава Богу. Але це ще один ранок, який наближає нас до перемоги. Хочу сказати, ситуація складна, енергетики, комунальники роблять усе можливе. Я думаю, що через декілька годин ми зможемо подати воду, підключити тепло. А так буде дуже складно, скажу, що електротранспорт виводити не можемо, нема потужностей. І дуже багато буде обмежень з точки зору електроенергії. Будемо запускати на об’єктах критичної інфраструктури ті генератори, які привозили, енергетики робитимуть перепідключення. Ми працюємо. Все буде добре. Тримаймося», – говорить Сергій Сухомлин.

Маршрутами 2-го та 3-го тролейбусів вже курсують комунальні автобуси.

"Школи і садочки прийматимуть дітей після відбою. Але гаряче харчування буде відсутнє через перебої з електроенергією. У садочках перекуси будуть забезпечені. Але погодуйте дітей вдома!" - повідомляє Житомирська міська рада.

У Житомиробленерго повідомляють, що у зв‘язку з відключеннями можливі коливання напруги. Тому для збереження електроприладів, просять не залишати їх в розетках, особливо ті, які керуються мікросхемами і мікрочіпами! Використовуйте їх через 15-30 хвилин після відновлення електропостачання, поки енергосистема не стабілізується.

Категорія: Транспорт / Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: