На Житомирщині за перший квартал 2023 року виявлено 14 випадків нелегальних перевезень » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині за перший квартал 2023 року виявлено 14 випадків нелегальних перевезень

Автор: news_maker від 10-04-2023, 10:46, переглядів: 251


05 квітня, під головуванням першої заступниці начальника Житомирської ОВА Наталії Остапченко відбулося засідання обласної робочої групи з питань боротьби з нелегальним перевезенням пасажирів автомобільним транспортом.

Участь у засіданні також взяли представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА, Управління патрульної поліції у Житомирській області, Управління Держпраці у Житомирській області, Головного управління Державної податкової служби у Житомирській області, Управління СБУ у Житомирській області, Державної служби України з безпеки на транспорті та перевізники.

Так, під час засідання було розглянуто результати державного контролю на автомобільному транспорті у Житомирській області за 2022 рік та I квартал 2023 року.

Також було домовлено продовжити контроль по дотриманню автоперевізниками законодавства про автомобільний транспорт з метою встановлення та виведення з ринку пасажирських перевезень нелегальних перевізників, які без оформлення відповідних дозвільних документів здійснюють перевезення пасажирів на території Житомирської області.

Працівниками відділу БДР УПП в Житомирській області ДПП була проведена робота у сфері боротьби з нелегальними перевезеннями пасажирів автомобільним транспортом у 2022-2023 роках.

За результатами проведених заходів у 2022 році було виявлено та задокументовано 59 випадків порушення ПДР та законодавства у сфері надання послуг з перевезення пасажирів та в першому кварталі 2023 виявлено 28 порушень.

Відділом державного нагляду (контролю) у Житомирській області спільно з Управління патрульної поліції у Житомирській області у 2022 році перевірено 1195 транспортних засобів, виявлено 214 порушень законодавства про автомобільний транспорт та складено 201 акт проведення перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час здійснення перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом загального користування, в тому числі 51 акт на нелегальних перевізників, крім того, відповідно до ст. 164 КУпАП складено 5 протоколів про адміністративні правопорушення.

За перший квартал 2023 року перевірено 408 транспортних засобів та виявлено 117 порушень законодавства про автомобільний транспорт, та складено 115 актів перевірки, в тому числі 14 актів на нелегальних перевізників, крім того, відповідно до ст. 164 КУпАП складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення.

ГУ ДПС у Житомирській області в поточному році проведено фактичну перевірку з дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами). В ході проведення перевірки встановлено факт використання суб’єктом господарювання праці чотирьох найманих працівників без належного оформлення трудових відносин. За результатами проведеної перевірки матеріали направлено до Центрально-західного міжрегіонального управління державної служби з питань праці.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: