Чиї робочі руки нині «в ціні» на Житомирщині? » Новини Житомира
 
 


Чиї робочі руки нині «в ціні» на Житомирщині?

Автор: news_maker від 26-04-2023, 18:47, переглядів: 209


Середній рівень заробітної плати у вакансіях, зареєстрованих роботодавцями Житомирщини на початку квітня, складав близько 10100 грн. Причому у 74% вільних місць пропонована винагорода за місяць роботи варіюється від мінімальної до 10000 грн, а в 26% – перевищує середній показник. Тільки 43 вакантні місця праці (3% загальної кількості) можуть привабити претендентів високими заробітками (понад 20000 грн). Про це повідомляє пресслужба Житомирський обласний центр зайнятості.

У службі зайнятості розповідають, які працівники на Житомирщині нині «в ціні».

В розрізі професійних груп найвищі зарплати нині пропонуються робітникам з обслуговування й експлуатації машин та устаткування – в середньому понад 12300 грн.

«Серед найдорожчих нині – вакансії токарів-розточувальників, токарів, ковалів на молотах і пресах, ливарників металів та сплавів, фрезерувальників, верстатників, операторів різних виробничих процесів, водіїв навантажувача, трактористів, водіїв автотранспортних засобів.

У трійці лідерів за рівнем пропонованих заробітків – також професіонали (лікарі, викладачі, енергетики, спеціалісти державної служби (місцевого самоврядування та ін.) та кваліфіковані робітники з інструментом (мулярі, обрубувачі, слюсарі-інструментальники, електрогазозварники, ковалі, налагоджувальники, монтажники, заточувальники і т.і.)», – йдеться у повідомленні.

Найдешевше роботодавцям обходяться робітники сільського господарства, працівники сфери торгівлі і послуг та представники найпростіших професій (середня зарплата у вакансіях для них 7000 – 7400 грн).

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: