У Коростенській громаді запрацював денний центр для постраждалих від домашнього насильства » Новини Житомира
 
 


У Коростенській громаді запрацював денний центр для постраждалих від домашнього насильства

Автор: news_maker від 26-04-2023, 23:06, переглядів: 625


Обласна влада спільно з громадами Житомирщини та за підтримки міжнародних партнерів продовжує роботу над запобіганням та протидією домашньому насильству, яке в умовах війни стає ще більш небезпечним, ніж у мирний час. Людям, які зазнали такого насильства, потребують особливої підтримки та опори. На допомогу постраждалим на Житомирщині вже створено 7 соціальних прихистків, де вони можуть відчувати себе в безпеці та забезпечені найнеобхіднішим.

Нещодавно завдяки підтримці Фонду ООН у галузі народонаселення UNFPA та у рамках реалізації програми ООН з відновлення і розбудови миру, в Коростенській громаді відбулось відкриття денного консультативного центру, який створений задля протидії домашньому насильству, а також – надання допомоги переселенцям, дітям, військовослужбовцям.

Відзначимо, що у центрі жінки можуть знайти тимчасове притулок, отримати медичну допомогу та правову підтримку. Також тут працює команда професійних консультантів, які надають психологічну допомогу та розповідають про можливі варіанти виходу зі складної життєвої ситуації. Крім того, в центрі працює команда досвідчених фахівців з правозахисту, які знаходяться на постійному зв’язку з правоохоронними органами.

За словами координаторів проєкту, денний центр стане безпечним місцем для осіб, які стали жертвами насильства вдома, де вони можуть знайти необхідну допомогу та підтримку у нелегкі моменти свого життя. Це важлива ініціатива, яка допоможе зменшити кількість випадків домашнього насильства на Житомирщині і в громадах.

Приміщення центру спеціально обладнано з урахуванням потреб та комфорту осіб, які туди звертаються. Тут є окремі кімнати для тимчасового проживання, а також кімната для консультацій та психологічної підтримки. У приміщенні є необхідні засоби безпеки, що дозволяє забезпечити безпеку постраждалих та персоналу центру.

Термін перебування у центрі – 10 діб. В окремих випадках цей строк може бути подовжено, але не більше, ніж до 20 діб. Надалі персонал установи у разі потреби, може перенаправити постраждалих осіб до соціальних служб, медичних закладів та юридичних установ.

Також в рамках допомоги уряду США, Фонд ООН у галузі народонаселення передав для мобільної бригади соціально-психологічної допомоги UNFPA новий службовий автомобіль, який допоможе в протидії домашньому насильстві у віддалених селах громади.

Отже, денний центр в Коростені стане ще одним безпечним та комфортним місцем, де жінки можуть знайти тимчасовий притулок та отримати необхідну допомогу та підтримку у складний період свого життя. Детальну інформацію про графік прийому психологів та соціальних працівників можна отримати в управлінні соціального захисту Коростенської громади або ж за номером телефону: (04142) 5-04-39.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: