Лісівники піймали дикого кабана, який гуляв парком Житомира » Новини Житомира
 
 


Лісівники піймали дикого кабана, який гуляв парком Житомира

Автор: news_maker від 2-05-2023, 17:28, переглядів: 178


Дикий кабан у Шодуарівському парку став справжньою сенсацією – його фотографували на телефони, про нього писали новини і знімали сюжети. Тварина ж на це ніяк не реагувала і далі продовжувала прогулюватись парком, піймати його не змогли. Тільки через два дні вепр пішов на інше місце – його побачили у селі Гуйва і викликали лісівників, повідомляє СК1.

«Вчора близько 11 години до нас надійшов дзвінок співробітників поліції про те, що є повідомлення місцевих мешканців, що виявили кабана», — каже провідний мисливствознавець Столичного лісового офісу Андрій Шатило.

Лісівники одразу виїхали на місце. Деякий час вони спостерігали за кабаном, щоб зрозуміти чи тварина не хвора на сказ. Потім почали діяти.

«Після чого був здійснений комплекс заходів для стресостійкості тварини і за допомогою сітки та клітки був відловлений кабан», — говорить провідний мисливствознавець Столичного лісового офісу Андрій Шатило.

Фахівці визначили, що вага тварини близько 120 кілограм, йому лише два роки.

«Після відлову кабана доставили до вальєрного господарства філії Баранівського лісо-мисливського господарства. Поселено в тимчасовий ізолятор, де ветеринари спостерігатимуть за ним два тижні», — сказав провідний мисливствознавець Столичного лісового офісу Андрій Шатило.

Цей, так званий, карантин потрібен, щоб перевірити чи не має тварина якихось хвороб. За результатами обстежень ветеринарів лісівники вирішуватимуть, що робити з кабаном.

«Приймемо рішення чи тварину випускати в її рідне середовище, а саме лісові угіддя, чи, можливо, краще лишити його в вальєрному господарстві, так як тварина себе досить нетипово для даного виду і може в подальшому стати легкою здобиччю для браконьєрів», — розповідає провідний мисливствознавець Столичного лісового офісу Андрій Шатило.

Ловили кабана усі разом: лісівники, поліцейські, військові та ветеринари. Найважче було не накинути сітку на тварину, а помістити його у клітку. Але і з цим впорались. Зараз вепр поводить себе спокійно, його добре годують, тож тварина у повній безпеці.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: