На Житомирщині розпочав роботу ще один «клас безпеки» » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині розпочав роботу ще один «клас безпеки»

Автор: news_maker від 2-05-2023, 18:04, переглядів: 89


28 квітня об’єднаними зусиллями Головного управління ДСНС України у Житомирській області та освітянами відкрили двадцятий в області клас безпеки. Всеукраїнський проєкт ДСНС та Міністерства освіти і науки України «Клас безпеки» реалізовано вперше на базі міського підрозділу ДСНС – в історичній будівлі другої пожежно-рятувальної частини у Житомирській громаді. Важливу допомогу в навчанні дітей надають міжнародні організації, зокрема UNICEF Ukraine та благодійники і волонтери області, серед яких Волонтерський штаб Житомира.

У новому класі проведено перший «урок з безпеки» з першокласниками житомирського міського ліцею №3. Діти в ігровій формі опановували професії рятувальника, поліцейського, медика, сапера та інші важливі навички поводження у надзвичайних ситуаціях.

Так, учням продемонстрували яку небезпеку несе вогонь, розповіли про міни та як себе поводити на воді. Окрім цього показали як правильно надати першу медичну допомогу та влаштували справжній невеличкий іспит на знання правил дорожнього руху.

«Ми зацікавлені і будемо робити все можливе, аби такі «класи безпеки» з’явились в кожній школі Житомирщини», — зазначила директорка Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Наталія Осипович.

На сьогодні в Житомирській, Звягельській, Коростенській, Лугинській, Бердичівській, Брониківській, Ушомирській, Гладковицькій, Ушомирській та Чоповицькій громадах, спільно з місцевими громадами та за співпраці з департаментом Житомирської ОВА, вже реалізовано 20 класів безпеки.

Довідково. «Клас безпеки» — це всеукраїнський проєкт, який має на меті навчання школярів правилам пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, надання домедичної допомоги.













Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: