У Коростишівській міськраді виник конфлікт між депутатами та міським головою » Новини Житомира
 
 


У Коростишівській міськраді виник конфлікт між депутатами та міським головою

Автор: news_maker від 3-05-2023, 20:23, переглядів: 694


Першого травня у Коростишівській міській раді виник конфлікт між депутатами та міським головою. Депутати вимагали допустити на роботу Юрія Сарапійчука, секретаря Коростишівської міської ради, який виконує обов’язки Коростишівського міського голови.

Про це Суспільному повідомив сам Юрій Сарапійчук.

За словами Юрія Сарапійчука, Коростишівський міський голова Іван Кохан, якому депутати міськради припинили повноваження, відправив всіх людей у раді на простій.

"Крім того, першого заступника і заступника з питань діяльності виконавчих органів він сьогодні відсторонив від посади на два місяці для проведення службової перевірки", – розповів у коментарі Юрій Сарапійчук.

Іван Кохан, Коростишівський міський голова, якому припинили повноваження, розповів, що першого травня обмежив доступ до кабінетів міської ради.

"Щоб не було відповідного впливу, насилля, ґвалту над працівниками загального відділу, юридичного відділу, інших відділів. Щоб не було можливості у них впливати і заважати в роботі і унеможливити роботу апарату міської ради, ми зупинили цю вакханалію, яка була з матюками", – сказав Іван Кохан.

Коментуючи рішення 17 депутатів Коростишівської міської ради, коли вони 28 квітня на сесії проголосували про дострокове припинення повноважень Коростишівського міського голови, Іван Кохан сказав, що не було підстав для внесення даного питання до порядку денного сесії.

"Щоб ставити в порядок денний питання про дострокове припинення повноважень, у депутатів повинна бути підстава, тобто доведене порушення закону чинним міською головою, – каже Іван Кохан. – Підстави не було, що не дає їм права затверджувати в порядок денний дане питання. Тому воно абсолютно незаконне, безпідставне, з порушенням всіх чинних норм законодавства, ще закону про місцеве самоврядування щодо регламенту Коростишівської міської ради".

Підстави для такого рішення мають бути чітко прописані у проєкті рішення, каже адвокат Роман Гуртовенко. А так як цього не було, то, за словами адвоката, міський голова може оскаржити дане рішення ради в суді. І суд буде відповідати на ці запитання і зважати, чи були для цього підстави.

"Підстави мають бути чітко прописані в самому рішенні, – каже Роман Гуртовенко. – Що підставою для дострокового припинення повноважень є порушення головою відповідної громади Конституції або законів України, прав і свобод громадян. А також не здійснення та забезпечення повноважень голови. Проте, Закон не конкретизує конкретні випадки. Тобто, ці підстави визначаються на розсуд депутатів, які голосують за дострокове припинення, але дані підстави мають бути в наявності. Але, чи є це рішення законним, потрібно зважати на те, наскільки обґрунтованим був сам факт порушення діючим головою Конституції і законів України, тобто сама підстава при прийнятті цього рішення. Відповідь на це запитання може надати виключно суд".

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: