Жителі села на Житомирщині зібрали 40 тисяч гривень та самостійно відремонтували дорогу » Новини Житомира
 
 


Жителі села на Житомирщині зібрали 40 тисяч гривень та самостійно відремонтували дорогу

Автор: news_maker від 12-05-2023, 20:34, переглядів: 415


П'ять сімей із села Іванівка Березівської громади зібрали 40 тисяч гривень та самостійно відремонтували дорогу на вулиці Луцькій біля своїх будинків. Жителі закупили майже сто тон щебеню та засипали ями. Про це Суспільному розповів житель села Іванівка Іван Номерчук.

За його словами, після зими на вулиці Луцькій у селі Іванівка утворилися ями. Жителі цієї вулиці закупили щебінь, найняли техніку і самостійно засипали ями.

"Дорога тут глиниста та ґрунтова, і раніше ніколи не ремонтувалась. Перший раз ми висипали щебінь і він потонув у цій глині. І ми продовжували машинами місити цю глину, да і люди ходять. Нині знову за два дні завезли щебінь, на третій день, в суботу, всі зібралися. У кого була лопата, працював, хто добрим словом допомагав, а хто керував, маючи життєвий досвід. От так і зробили. Треба працювати, кожен як може, бо з неба ніщо не впаде, і ніхто нам даром не дасть", – говорить Іван Номерчук.

Іван Номерчук розповів, що для ремонту вулиці вони висипали на неї сім вантажівок щебню вагою 13 тон кожна, але цього для ремонту недостатньо.

"Ремонт вулиці ще не завершений, бажано додатково дати їй якесь покриття. Зараз багато асфальтових покриттів знімають у місті, тому ми були б раді, якби поверху поклали щось на наш щебінь. Під впливом сонячних променів він зв'яже цей щебінь і тоді дорога довше прослужить", – каже Іван Номерчук.

Місцева жителька Яна говорить, що цю вулицю за 10 років самостійно засипали чотири рази.

"Є велика проблема саме на цих участках, якась частина будинків відноситься до села, якась частина будинків відноситься до міста. Ідеш до Васі, Вася каже: "Йди до Петі", ідеш до Петі, Петя каже: "Йди до Васі". До кого звертатись толком не зрозуміло взагалі. Я хотіла б, щоб це поправили, бо цей забутий Богом куточок має проблеми з дорогою та каналізацією", – каже Яна.

Березівський сільський голова Михайло Яромов розповів, що ця вулиця відноситься до села Іванівка, що входить до складу Березівської громади, але фактично знаходиться в межах міста Житомира.

"Ми не проти, оскільки юридично, ці дороги належать до Березівської сільської ради, проте зараз рада не може взятися за їх ремонт, через проблеми з дизпаливом, грошима та тим, що у нас дороги в селах взагалі немає. Як ми можемо відремонтувати вулицю в місті Житомирі, коли під носом немає доріг?", – говорить Михайло Яромов.

Зі слів Михайла Яромова, варіанти вирішення проблеми – приєднати дані вулиці і дані території до міста Житомира.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: