Житомир розпочинає розробку Концепції розвитку велосипедної інфраструктури » Новини Житомира
 
 


Житомир розпочинає розробку Концепції розвитку велосипедної інфраструктури

Автор: news_maker від 22-05-2023, 22:12, переглядів: 248


Розробка Концепції розвитку велосипедної інфраструктури Житомирської міської територіальної громади на період до 2030 року є одним із важливих і необхідних кроків реалізації Плану сталої міської мобільності Житомира, який з 2019 року є основою для транспортної політики міста. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Відповідно до розпорядження міського голови та в рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, в Житомирі створено міждисциплінарну робочу групу для координації цього процесу. Метою розробки Концепції є визначення стратегічного бачення і плану реалізації розвитку велоінфраструктури, а також інтеграція велосипедного транспорту в загальну систему міської транспортної інфраструктури громади на період до 2030 року. Це дозволить місту підвищити рівень безпеки всіх учасників дорожнього руху, створити мережу велосипедних маршрутів, яка використовуватиметься при реконструкціях чи ремонтах вулиць, а також залучати інвестиції у будівництво велоінфраструктури та створювати більш комфортне та здорове міське середовище», – йдеться у повідомленні.

Розробка цього стратегічного документа планується відповідно до принципів інтегрованого розвитку міст із залученням широкого кола експертів, користувачів велосипедного транспорту та містян і містянок.

Більш детальна інформація про велоконцепцію, етапи розробки та основні очікувані результати будуть представлені на брифінгу, який відбудеться 23 травня о 15:00 в Прес-центрі міської ради за участі заступника міського голови – Олександра Шевчука; головного архітектора міста – Ольги Бронштейн, координаторки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні II» в м. Житомирі, GIZ – Ірини Мілаш; представниці ГО «Асоціація велосипедистів Житомирщини» – Аліни Кундіч.

Довідка: Проєкт «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». У ньому беруть участь Львів, Чернівці, Вінниця, Житомир, Подільський район Києва, Полтава, Мелітополь та Харків. Проєкт фінансують Уряди Німеччини та Швейцарії.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: ефективне державне врядування, енергоефективність і клімат, сталий економічний розвиток. Також особлива увага приділяється підтримці українських громад, що прийняли внутрішньо переміщених осіб.

Швейцарська програма співробітництва в Україні працює під егідою Посольства Швейцарії в Україні та спрямовує свою роботу на підтримку чотирьох основних напрямів: мир, захист і демократичні інститути, сталий розвиток міст, малі та середні підприємства і конкурентоспроможність, а також охорона здоров’я.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: