У Звягелі виявили випадок сказу в домашнього кота, який покусав кілька інших тварин та людей » Новини Житомира
 
 


У Звягелі виявили випадок сказу в домашнього кота, який покусав кілька інших тварин та людей

Автор: news_maker від 29-05-2023, 20:30, переглядів: 138


У п’ятницю, 26 травня, відбулось засідання державної протиепізоотичної комісії при Звягельській міській раді щодо випадку сказу в домашнього кота. Про це повідомляє пресслужба Звягельської міської ради.

Переважна кількість людей в місті утримує в своїх домівках та квартирах домашніх улюбленців. В основному це кішки та собаки. В міськраді нагадують, що у собак і кішок є спільні з людиною інфекційні та інвазійні хвороби. Найстрашніша з них – сказ, що є невиліковною хворобою людини і всіх теплокровних тварин. Так як вірус виділяється в основному із слиною, зараження і тварин, і людини, відбувається при укусі або попаданні слини на пошкоджену шкіру або слизові оболонки. Тобто скаженій тварині досить лизнути руку, на якій є мікроскопічна подряпина, щоб вірус передався до нової жертви.

Як зазначив начальник Звягельського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Коваль: «В приватному будинку громадян одного дня кіт з агресією напав на власницю. Того ж дня кусався із іншими котами та собаками інших власників, які розбороняючи тварин отримали подряпини на руках. Агресивного кота спіймали та помістили окремо. Про те на другий день тварина загинула. Про даний випадок повідомили ветеринарних лікарів які провели дослідження і підтвердили, що кіт хворий на сказ. І як результат троє людей отримують необхідне лікування та в місці оголошено карантинні обмеження – це заборона проведення всіх заходів з залученням тварин».

Довідково: Сказ – гостре інфекційне захворювання, що виникає після укусу зараженою твариною, протікає з важким ураженням нервової системи і закінчується як правило, смертельним результатом.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: