На Чуднівщині затвердили Програму оздоровлення території району від сказу на найближчі 5 років » Новини Житомира
 
 


На Чуднівщині затвердили Програму оздоровлення території району від сказу на найближчі 5 років

Автор: news_maker від 18-03-2016, 19:01, переглядів: 1 241

На Чуднівщині затвердили Програму оздоровлення території району від сказу на найближчі 5 років

За останнє десятиліття траплялися лише поодинокі випадки цієї хвороби в окремих населених пунктах району. Однак минулого року епізоотія сказу серед диких та домашніх тварин значно розширилася, наголошує начальник Чуднівської районної державної лікарні ветеринарної медицини Сергій Бондарчук: "На території Чуднівського району було зареєстровано шість випадків захворювання тварин на сказ. Із них чотири випадки захворювання телят, один випадок – кота та ще один випадок з дикої фауни – червоної лисиці. Це пов’язано зі збільшенням популяції червоної лисиці, яка є основним переносником хвороби. Лисиці заходять в село, кусають тварин і таким чином вірус розповсюджується на території району".

У Іванополі, де торік захворіло на сказ 4 домашні тварини, було зафіксовано випадок безпосереднього контакту червоного лиса з великою рогатою худобою. Для недопущення розповсюдження загрозливої хвороби, в районі проводяться заходи щодо імунізації як домашніх тварин, так і людей, адже їх теж може вразити ця гостра вірусна інфекція, каже Сергій Бондарчук: "Всі люди, які мали контакт із хворими на сказ тваринами, були обстежені й відправлені на антирабічне лікування – ніхто з них не захворів. У цьому році в селі Носівки був також зареєстрований так званий "перехідний" (ще з 2015 року) випадок захворювання теляти на сказ. Ми провели щеплення у цьому населеному пункті та зробили дезінфекцію будівлі. Загалом на території Чуднівського району торік було проведено щеплення 7 тисяч голів великої рогатої худоби, майже стільки ж собак та 2 тисячі котів".

Програмою оздоровлення території Чуднівщини від сказу передбачається щорічне виділення з місцевого бюджету 15 тисяч гривень. Ці кошти спрямовуватимуть на здійснення заходів щодо комплексного розв’язання проблем захисту населення і свійських тварин від сказу. Також за рахунок коштів бюджетів місцевого самоврядування закуповуватиметься вакцина для щеплення домашніх тварин у приватному секторі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: