Як заощадити житомирянам на проїзді за допомогою транспортної картки » Новини Житомира
 
 


Як заощадити житомирянам на проїзді за допомогою транспортної картки

Автор: news_maker від 27-01-2024, 15:44, переглядів: 43


У Житомирській ОТГ з 2017 року функціонує автоматизована система оплати проїзду. Оператором системи є КП "Житомиртранспорт" Житомирської міської ради. Валідаторами обладнані всі міські автобуси, маршрутки, трамваї та тролейбуси. Поступово збільшується розрив у вартості квитків придбаних за готівку у водія та безготівково, за допомогою транспортної картки (е-квитка). Станом на початок 2024 року різниця в готівкових та безготівкових тарифах становить 4 гривні.

Якими способами можна сплатити за проїзд? Що робити якщо немає транспортної картки (е-квитка)?



Готівкова оплата проїзду все ще діє у транспорті. Придбати квиток за готівку можна у водія.

Зверніть увагу! Згідно умов конкурсу (https://zt-rada.gov.ua/?pages=17439) оплата у водія може незабаром стати недоступною, через введення нової системи. Згідно вказаної інформації квитки можна буде придбати в терміналах самообслуговування.

Оплата проїзду банківськими картками, QR-кодами, NFC все ще доступна, але ціна дорівнює готівковій вартості проїзду. Такий вид оплати (окрім QR-коду) у електротранспорті доступний тільки на стаціонарних валідаторах з друком квитка. В маршрутках/автобусах оплата здійснюється на валідаторі у водія. Банківськими картками можна сплатити за проїзд лише однієї особи, з розрахунку 1 картка = 1 особа. QR-кодом можна придбати необмежену кількість квитків, але цей вид оплати діє тільки у комунальному транспорті. Зауважимо, що списання коштів, за умови оплати банківськими картками на валідаторах, здійснюється в переважній більшості протягом доби після поїздки.

Пільговий проїзд учнів міських шкіл, пільговиків, студентів надається тільки за умови безготівкової оплати/реєстрації проїзду відповідною транспортною карткою. Готівкою можна сплатити тільки повну вартість квитка.

Детальніше діючі тарифи можна переглянути за посиланням – https://transport.zt.ua/?p=284.

Де придбати транспортну картку у Житомирі? Як обрати пакет послуг?



Почнемо з обрання пакету послуг. На кожній з транспортних карток доступно 3 тарифи на вибір. Безліміти на 30 або 90 днів діють тільки в тролейбусах та трамваях. Обмежень по цим пакетам немає, вони діють 30 днів/90 днів у будь-який час та без обмежень на кількість поїздок для однієї особи. Пакет послуг “Гаманець” діє у всіх видах міського громадського транспорту, кошти знімаються за кожну поїздку після прикладання картки до валідаторів у транспорті. Варто зазначити, що власник громадської транспортної картки з тарифом «Гаманець» має змогу оплатити поїздку не тільки собі а і, наприклад, його друзям чи родичам (максимальна кількість квитків - 10).

Маючи уявлення про те, який пакет послуг потрібен, звертаємось до будь-якої з точок продажу. Називаємо продавцю потрібну картку та пакет послуг, за необхідності суму поповнення.

Важливо! Придбати картку в точках можна тільки за готівку, перше поповнення робити обов’язково хоча б на 50 гривень (за умови придбання «Гаманця»). Загалом мінімальна вартість картки з поповненням – 130 грн. Після покупки і поповнення карткою одразу можна сплачувати проїзд згідно обраного пакету послуг.

Де можна поповнити транспортну картку?



Безготівково та без комісії транспортну картку можна поповнити онлайн за посиланням – https://transport.zt.ua/?page_id=275.

Через термінали самообслуговування:

– City24;
– EasyPay;
– В 29 спеціалізованих точках поповнення – https://transport.zt.ua/?page_id=278.

Зауважимо, що поповнення здійснені через термінали самообслуговування, інтернет надходять на картку через добу-дві під час оплати проїзду на валідаторах у транспорті. Відповідно, такі поповнення краще здійснювати завчасно, коли на рахунку є залишок коштів на декілька днів. Для термінового поповнення картки краще звернутися до точок продажу та поповнення.

Що таке “активація поповнення” та як її здійснити?



У випадку поповнення рахунку через інтернет або термінали самообслуговування потрібно здійснити запис оновленого балансу на картку за допомогою валідаторів у транспорті. Зарахування коштів відбудеться під час однієї з оплат проїзду у транспорті.

Важливо! Запис оновленого балансу на картку можливий через добу-дві, після поповнення картки. За наявності коштів, до цього часу, Ви зможете сплачувати за проїзд як зазвичай.

Чи є якісь обмеження на кількість поповнень?



При поповнені картки через точки продажу та поповнення обмежень на їх кількість немає, головне не перевищити максимальну суму на картці (500 грн.). За умови такого поповнення кошти надходять на картку одразу і ними можна одразу скористатися у транспорті.

Здійснюючи поповнення через інтернет або термінали самообслуговування наявне обмеження на кількість поповнень. Після поповнення обов’язково потрібно здійснити його активацію. Орієнтовно такі поповнення можна здійснювати раз на три-чотири доби.

Поповнювати картки з тарифом “Безліміт” можна завчасно, навіть за 30 днів до завершення терміну дії, будь-яким зручним способом.

Що робити, якщо поповнити картку через термінали та інтернет не вдається?



Потрібно здійснити активацію попереднього поповнення у транспорті. Див. “Що таке “активація поповнення” та як її здійснити?“.

У випадку, якщо картку прикладали до валідаторів протягом трьох діб після поповнення і поповнення не надійшло – зверніться до служби підтримки КП "Житомиртранспорт".

Готівкою картки завжди можна поповнити в точках продажу та поповнення без обмежень.

Чи можна повернути кошти у разі втрати/поломки картки?



Так, баланс можна перенести на будь-яку іншу транспортну картку. Вартість нової картки – 80 грн. (за потреби картку можна придбати завчасно в точках продажу). Послуга надається безоплатно на офісі КП “Житомиртранспорт”.

Закінчився термін дії картки, що робити?



Всі транспортні картки є безтерміновими, але існує термін дії пакету послуг. Для його продовження потрібно здійснювати поповнення карток.

Детальніше по тарифах:

– гаманець: потрібно поповнювати мінімум раз на рік, попередній баланс не зникає.
– безліміт 30/90 днів: поповнювати відповідно до потреби, до або після закінчення терміну дії. Поповнити можна навіть за 30 днів до завершення терміну дії.

Чи можна користуватись старими картками, придбаними у період з 2017 до 2022 років?



Так, всі картки, що були придбані раніше можуть працювати у системі і зараз. Якщо картка придбана до 2020 року і довго не використовувалась, варто перевірити чи не застарів пакет послуг. Для цього зверніться до служби підтримки у телеграм/вайбер за номером 0733331580.

Чи можна змінити пакет послуг після покупки картки?



Так, пакети послуг можна змінювати в точках продажу, обравши один з трьох тарифів. Перехід з “Гаманця” на безліміт 30/90 днів можливий тільки за умови нульового балансу. Зміна пакету послуг з безліміту 30/90 днів на “Гаманець” можлива до або після закінчення строку дії тарифу (без повернення коштів).

Категорія: Транспорт

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: